Следвайте ни

В подкрепа на българските производители в Тракийската низина

viber icon

От ранно детство, домашно приготвената храна и продуктите, отгледани с любов и наблизо, заемат специално място в сърцето на всеки от нас. Благодарение на родните земеделци и животновъди, и до днес се наслаждаваме на любимия вкус на местните продукти, които асоциираме с гарантирано качество. Съгласно данни на НСИ,  над 70% от населението в България живее в градовете, а над 19% от тях – в столицата. Въпреки това, продуктите, произведени в страната, все по-често откриваме и на рафтовете в големите търговски вериги. 

BILLA България прави първата си стъпка в тази посока още в далечната 2000 г., когато е открит първият ѝ магазин у нас. Веригата предоставя ноу-хау и споделя успешни международни практики с доставчиците си, между които важно място заемат представители на малкия и среден бизнес в България. Клиентите на BILLA пък имат възможност да избират сред разнообразие от висококачествени хранителните продукти българско производство. Над 67 % от продуктите в категория „Месо“, над 78% в категория „Хляб“ и близо 65% от продуктите в категория „Плодове и зеленчуци“ през изминалата година са българско производство.

Един от най-успешните проекти на компанията - BILLA Градини, в партньорство с български производители за производството на качествени плодове и зеленчуци стартира през 2014 г. Търговската верига разработва и въвежда собствена програма за намаляване на пестицитите в конкретни продукти четири години по-късно. През предизвикателната 2020 г. BILLA предостави схеми за растителна защита на над 40 внимателно селектирани родни производители, партньори по програмата BILLA Градини.

Тази година, BILLA България отново спонсорира родна инициатива, с утвърдени традиции в Пловдивския окръг – „Фермер на Тракия“. Под формата на фотоизложба в периода 25 март-31 май 2021 г., тя дава поле за изява на най-отличените производители в секторите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“ и проследява техния път през последните години. Веригата се гордее да нарече някои от тях свои партньори и работи активно за повишаване на осведомеността за висококачествените продукти, отгледани с любов и внимание у нас, които отговарят и на високите международни стандарти. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?