46

В "Беломорски": РКС вдига затворен комплекс с 45 еднофамилни къщи

Съгласно ОУП на Община Пловдив сградите ще са с височина до 7 метра

В мащабно жилищно строителство ще инвестира Районният кооперативен съюз в Пловдив. На площ от близо 48 дка ще бъдат изградени 45 еднофамилни жилищни сгради. Комплексът ще се  разположи на собствен терен в кв. „Беломорски”- местността Бялата воденица, пише в уведомлението за инвестиционно предложение до РИОСВ-Пловдив. В инфраструктурно отношение локацията е перфектна - от всички страни имотът граничи с общински пътища. На прилежащата територия има изградена техническа инфраструктура - ВиК и електроснабдителна мрежа.

Районният кооперативен съюз (РКС) в Пловдив е част от Централния кооперативен съюз. Местният съюз обединява близо 50 кооперации от областта с над 20 хиляди член-кооператори, голяма част от които са на възраст до 35 години. Основната стопанска дейност на пловдивските кооперации е търговия на дребно. Търговската база на РКС-Пловдив предлага за магазините продукти, произведени от кооперативните организации. По данни на РКС-Пловдив членуващите в съюза кооперации стопанисват 159 търговски обекта, включени в търговска верига КООП. Търговският процес е обезпечен от софтуер, обслужващ едновременно търговията на едро и дребно, т.е. всяка кооперация и кооперативен магазин, ползващ интернет, може директно да получава информация за количествата стоки, асортимента, цените в базата.

През последните няколко години някои от трайно губещите обекти в малките населени места в региона са преминали на друга форма на обслужване - франчайзинг. Според специалистите на РКС-Пловдив франчайзингът е най-безопасният начин да се започне бизнес със значително по-малко капитал, отколкото класическия случай на самостоятелно предприемачество.

Централният кооперативен съюз развива активна дейност и в областта на туризма. Той е собственик на 8 хотелски комплекса - два от които в Пловдив, 6 самостоятелни къщи за гости, както и на балнеокомплекс в град Банкя.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ГЮРО

ГЮРО

13.03.2023 | 14:00

Затворен комплекс за крадците. То други и не могат да си позволят да купят такива апартаменти и къщи. Аре после от този затворен комплекс да ги видим в "онзи затворен комплекс", на ул. Ал. Стамболийски.

Отговори
9 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?