Устойчиво търсене на готови индустриални терени в Пловдив

Първите компании в Индустриален парк Марково започват работа

Търсенето на индустриални площи в Пловдив остава устойчиво, въпреки неблагоприятните икономически прогнози. Клиентите обаче предпочитат зони, в които теренът е готов за строителство и е подходящ за изграждане на складове и леки производства по европейски стандарти, твърдят експерти от региона.

Една от зоните със засилено търсене е Индустриален парк Марково. Първите компании в зоната приключиха строителството на своите обекти и започват работа. Още пет фирми пък са в процес на проектиране и изграждане на своите логистични центрове и скоро ще посрещнат своите клиенти и служители. 

Близо 70% от парцелите вече са продадени, като съвсем скоро се очакват инвеститори и за останалите 30%, твърдят от компанията-инвеститор „Галакси инвестмънт груп“.

Индустриален парк Марково е една от най-атрактивните зони за бизнес в индустриалното сърце на България – Пловдив. Проектът е разработен от „Галакси инвестмънт груп“,  водеща инвестиционна компания, която развива и управлява успешни проекти в различни направления на недвижима собственост - хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офис сгради, търговски и индустриални площи.

Индустриален парк Марково е с обща площ от 158 000 кв. м. Разположен на Околовръстния път в Южната част на града, той се намира на удобно място за всякакъв тип дистрибуционни и производствени дейности (5 км от Митница Пловдив, 10 км от Летище Пловдив и на 14 км от автомагистрала „Тракия“). 

Два обекта вече са напълно завършени и започват работа от средата на септември. Единият от тях е логистично-административната сграда на фирма „Викинг-Т“ ООД. Компанията е сред лидерите в производството на работно облекло и търговия с лични предпазни средства. В последните месеци се е специализирала и в производството на предпазни маски. Дружеството има над 200 служители и модерни производствени мощности, което я нарежда сред най-добрите български фирми в бранша.

Другата компания със завършен обект в Индустриален Парк Марково – „Куков“ ЕООД, е създадена през 1991 г. През последните близо 30 години компанията се занимава с търговия на едро и дистрибуция на перилни, почистващи препарати и козметика. „Куков“ ЕООД е една от първите фирми в този бранш за България.

В процес на проектиране и строителство са още пет от инвеститорите в Индустриален Парк Марково. Всички те са местни компании или такива с международно участие.

Една от причините за бързото индустриално развитие на пловдивския регион през последните години е добре развитата инфраструктура. Успехът на Индустриален парк Марково доказва, че гъвкавият модел на предлагане е едно от големите предимства за клиентите. Проектът е атрактивен както за големи, така и за малки компании, поради възможността за обединяване и разделяне на парцелите според нуждите на инвеститора. В допълнение  „Галакси Инвестмънт Груп“ може да се ангажира и с изграждане на индустриален проект по конкретно задание.

Сред големите предимства на зоната са новоизградената вътрешна инфраструктура, комуникативната локация и лесният транспортен достъп. Прокарани са всички подземни комуникации. Канализацията е дъждовна и за пречистени битови води. Положена е тръбна канална мрежа, изграден е трафопост, а наличното електричество може да посрещне нуждите на различни логистични и леки производствени дейности. Налице е улично осветление, а достъпът до всеки един от парцелите в зоната е осигурен с асфалтов път.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?