Следвайте ни

В условията на Covid-19: "Умните" фабрики в Пловдив не са спирали и за ден

viber icon

Много анализатори смятат, че кризата COVID-19 ще форсира процесите на автоматизация на производството. Причината е ясна - машините не боледуват, не стачкуват, не почиват и не искат повишение на заплатите и бонуси.

Пловдивската индустрия има две „умни фабрики” (Smart Factory) - на „Атаро клима” и на Schneider Electric край Радиново, открити преди няколко месеца ​-безспорно силен коз в условия на върлуваща зараза сред хората.  Над 65% от процесите в умната фабрика на Schneider Electric са изцяло автоматизирани, но това съвсем не означава, че хората са излишни и ще съкращаваме персонал, категорични бяха при представянето ѝ от висшия мениджмънт на компанията.

Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив наистина не е прекъсвала своята дейност в условията на COVID-19. За здравето и безопасността на служителите се взимат всички необходими мерки, разказват от компанията. Има промяна на маршрутите за влизане и излизане от фабриката и разделяне на потоците на движение от хора. Осигурени са всички предпазни средства. Въведени са и мерки спрямо спецификата на производството и дейността на фабриката, като допълнителни отстояния при работа на различните станции и мерки за безопасност при превоза на служителите. В условия, когато много хора се наложи да останат по домовете си, българското предприятие стартира безплатни образователни онлайн семинари, отворени и за външна публика. Компанията майка пък ШНАЙДЕР ЕЛЕКТРИК ИНДЪСТРИЗ С.А.С - Франция, създаде фонд за борба срещу вируса, като главният изпълнителен директор ще внася 25% от заплатата си ежемесечно. 

„Шнайдер Електрик България” ЕООД е регистрирана през далечната 1998 г. През 1999 г. компанията купува обособена част от завода за електроапаратура в гр. Перущица. А през 2007 г. откриват завода край с. Радиново.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Найс а?

Найс а?

27.04.2020 | 12:28

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/prof-bojan-chukov-poznatata-ni-finansova-sistema-gramna.html Царят е ГОЛ 18.03.2020 | 12:14 Фукуяма. Пикети, Клаус Швапс, Дж. Даймънс и... Четете малко бе ПРОФАНИ, особено финансиста Ал. КОНстантинов. Гледачев директно заявява: 3 месеца без икономика е минус 25% от БВП. А колко беше спада след 2009г. спрямо 1999г. и в национален и световен мащаб? Ха познайте! КОРОНАТА е катализатора за бърза промяна и адаптиране в народонаселението, а И на първо място запазване на елитите от линч и слагайки им КОРОНА на "спасители".

Отговори
3 0
нина Георгиева

нина Георгиева

27.04.2020 | 10:58

браво

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?