Следвайте ни

Ужилени клиенти стягат бунт срещу Мебелна борса "Никеа"

viber icon

Десетки гневни клиенти на мебелна борса „Никеа“ стягат протест пред търговския център на ул. „Брезовско шосе“ 176. Хората, които са от цялата страна, негодуват, че от месеци, а някои повече от година, са дали капаро за мебели, но до момента нито им е изпълнена поръчката, нито имат яснота дали ще им върнат парите. Много от тях вече са подали жалби до Комисия за защита на потребителите. 

Ана Инджова от Раковски е платила в аванс 400 лева за холов ъгъл, който струва 885 лв. В договора, който е сключила на 27 декември 2019 г. , е посочено, че стоката трябва да е доставена най-късно до 13 март 2020 г. „Датата съвпада с обявяване на извънредното положение в страната заради пандемията с коронавируса. Това е удобно оправдание на фирмата за да се покрие. Опитах да се свържа с техен представител, но не ми дадоха конкретен отговор какво се случва. Същата е ситуацията и с други ощетени като мен от други градове, коментира г-жа Инджова. 

Въпреки че на 18 май отвориха всички молове и големи търговски обекти, на входа на магазина има табелка, че във връзка със заповедта на здравния министър от 14 май 2020 г., да не се допуска посещение в закрити търговски площи до 14 юни 2020 г. , търговският обект на Мебелна борса „Никеа“ ЕООД е затворен за посещение до тази дата. Информацията фигурира и на сайта на фирмата. 

Собственикът Николай Петров коментира пред „Марица“, че действително не могат да изпълнят в срок всички поръчки, но хората да имат търпение. Извънредното положение допълнително им вързало ръцете. В момента правим списък на всички наши клиенти и се обаждаме на всеки от тях с предложение – или да им върнем парите за капарото или ако имат търпение, да чакат поръчките си, уточни Петров.

Проблемът е, че бавенето на поръчките за мебели е стара практика на фирмата, за което „Марица“ и друг път е писала. През 2018 г. даже е  създадена Фейсбук група „Мебелна Борса Никеа – Избягвайте“, в която има стотици гневни коментари от опарени клиенти. 

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Анонимен

Анонимен

24.06.2020 | 23:07

Дайте да се съберем повече и да пишем до омбудсмана.

Отговори
0 0
4001

4001

05.06.2020 | 17:25

След направена поръчка от 2019г декември. Вчера получихме писмо, че ще имат готовност от декември да върнат капарото.Нямам думи

Отговори
1 0
Иво

Иво

05.06.2020 | 09:29

Тия явно имат сериозен чадър, след като още не са ги затворили. Нямат случай да не е забавена поръчката или да няма някакви дефекти по стоката. Преди две години и аз чаках 4 месеца за два матрака и им звънях всеки ден по няколко пъти. Естествено никога не бих поръчал отново нещо от тях, но явно все още има хора които не знаят с кого си имат работа и ползват "услугите" им.

Отговори
5 0
Батко

Батко

05.06.2020 | 09:22

Разпродажба на залежали мебели. Звъня: "40 дни изработка, ще ви се обадим да дойдете да си го вземете. Доставка не предлагаме" Е, как да вярваш на такива лъжци и измамници!

Отговори
4 0
4000

4000

04.06.2020 | 23:07

Миналата година в началото на август закупихме бюро и ни беше гарантирано , че до началото на септември ще ни го доставят , защото ни трябваше за първолака . След като до 8-9-ти септември не ни се обадиха минахме през магазина и се оказа, че поръчката ни не е изпратена . Върнаха ни парите след малък скандал . Тия са едни лъжци , повече не искам да чуя за тях .

Отговори
6 0
Steurs15

Steurs15

04.06.2020 | 19:21

ИЗПИТВАНЕ НА МОЯТ ЗАЕМ, ПОЛУЧЕН ОТ ИБСИ-БАНК На вашето внимание Повече не се притеснявайте от финансовите си проблеми. Успях да получа междинен заем от 13 500 евро, който наистина ми помогна да реша проблем за кратко време. Ако в допълнение сте били разочаровани или се нуждаете от кредит, заем или инвестиция или ако сте забранени от банкиране, моля, свържете се с г-жа Виолайн Михел Агнес БЕРТЕТ с кредитора на IBSI- Банката наистина е призната в тази област. Свържете се с нея сега, ако се интересувате от заем или инвестиция. Имейл: [email protected]

Отговори
2 9

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?