Следвайте ни

Туристическият бранш: Успех на Стела Балтова в спасяването на летния сезон

viber icon

Националният борд по туризъм пожела успех на служебния министър доц. Стела Балтова и се надява тя да работи добре с бранша, както по време на първото служебно правителство на Президента Румен Радев. 

В специално писмо от организацията изтъкват, че очакват спешни мерки за спасяването на летния сезон.  „На първо място е необходима интензивна комуникация с международните партньори и туроператори за представянето на България като безопасна туристическа дестинация. На дипломатическото поле трябва да бъдат проведени разговори с Германия, Великобритания, Русия, Полша, Румъния и други важни пазари. Това трябва да стане в пълен синхрон с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването. Необходими са общи действия от държавата. България е в благоприятна ситуация по отношение на намаляването на заразените и разпространението на коронавируса, но е остава в периферията на дипломатическо ниво. В това отношение ни изпреварват Гърция, Турция, Испания, Малта, Кипър”, посочват от Борда. 

Организацията настоява за удължаване на мерките 80/20, разсрочване на кредитите за хотелиерите и продължаване на подпомагането на туроператори, екскурзоводи и ресторантьори.

В допълнение трябва да бъдат осигурени мерки и за големите предприятия в туризма, които до момента бяха изключени от субсидиране. Те са вторият най-голям работодател след държавата и затова е необходимо съдействието на служебния финансов министър за намирането на подходящи стимули.  

Националния борд по туризъм предлага още засилване на рекламата на България на международните пазари и стартиране на процедура по изработването на нов бранд, с който страната ни да бъде представена по модерен и адекватен начин на международните туристически пазари. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

пичага

пичага

11.05.2021 | 22:04

Даскалката ще оправя туризма !

Отговори
1 1
Krypto

Krypto

11.05.2021 | 19:28

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете гарантирано и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук : WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?