Следвайте ни

Търсят се 50 монтажници на кабели 

viber icon

 

Търсят се 50 монтажници на кабели. Обявата за свободните работни места е за едно от новите предприятия в региона и показва сериозния  недостиг на кадри.  Шанс за работа имат и хора с основно образование. Работници не достигат в малки и големи фирми. Търсят се още монтажници на превозни средства, на автостъкла, автотенекиджижии и автомонтьори. Сред вакантните позиции са още бояджии на метални конструкции и монтажници на метални изделия. 

Няма кадри, защото те са в чужбина. Автомонтьор в Германия получавата поне 2 500 евро заплата. Ако работи за себе си, ще печели далеч повече, как да работи тук за 800 лв. Градът е пълен с хасковлии, завърнали се за кратко от чужбина, които продължават да недоумяват защо заплатите са толкова ниски в сравнение с Германия, при положение, че  разходите за живот са почти еднакви. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?