Следвайте ни

Търсят инвеститор за футболен комплекс в "Тракия", обещан на Локото

viber icon

Общинският терен с площ 48 807 кв. метра в „Тракия” ще бъде продаден с право на строеж за изграждане на футболен тренировъчен комплекс, ако се намери инвеститор.  Имотът на ул. „Св. княз Борис I Покръстител” до Парка на репресираните е предложен за включването му в годишната програма за управление на общинската собственост.  Едновременно с това Община Пловдив е готова да отдаде терена на концесия при условие, че някой го поиска.

За земята имаше мерак собственикът на ПФК „Локомотив” Христо Крушарски в комплект към стадиона на „Лаута”, но се отказа от намерението си за концесия. Сега градската управа се надява предприемачи да се заинтересуват от  крупния терен.

По предложение на зам.-кмета Георги Титюков под наем се предлагат още няколко спортни обекта. Сред тях са няколко помещения в зала „Колодрума” и Старата гребна база, за която от години общината не може да намери концесионер. Този път офертата за наем е увеличена за срок от 30 години, както е позволено със закона за физическо възпитание и спорт, обясни Титюков. 

Плувният комплекс „Нептун” ще се ползва под наем още една година. Досега го е стопанисвала фирма „Дайли” - първо като концесионер, а след като 15-годишният срок изтече, и като наемател. През този сезон фирмата пак ще поддържа трите басейна, ако Министерството на здравеопазването разреши. Съседният футболен комплекс, известен като „Векта”, се стопанисва временно от „Спартак”. От Община Пловдив предлагат да бъде даден под наем за 1 година. Комплексът е изграден с личните средства на президента на „Векта” Петър Никленов, който обжалва в съда заповедта на предишната градска управа за изземването на стадиона.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?