49

Три приоритетни задачи постави бизнесът в Пловдив пред кмета

Три приоритетни задачи постави бизнесът в Пловдив пред новия кмет Костадин Димитров. Най-важен е проектът за доизграждане на Околовръстното шосе – изграждане на Югоизточната тангента, която ще свърже Асеновградско шосе с магистрала „Тракия“ и в същото време удвояване на участъците от Пазарджишко шосе до Асеновградско и от Пазарджишко шосе до ПВ „Царацово, стана ясно на среща днес между сдружение „Бизнесът за Пловдив“ и кмета. 

От най-голямото работодателско обединение в региона настояват също да се направи всичко възможно за ускоряване на темповете на започнатите строителните проекти и тяхното завършване.

Да има прозрачност при назначенията на ключови позиции в управлението на града и назначенията да стават с конкурси  е другият важен въпрос, който представителите на най-големите и успешни компании поставиха. В отговор кметът потвърди своя ангажимент от предизборната кампания да  се назначават експерти само след провеждане на конкурси. СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ получи покана за експертно участие в комисията за избор на гл. архитект.

На срещата с кмета Костадин Димитров от страна на „Бизнеса за Пловдив“ взеха участие председателят Атанас Рогачев,  Максим Митков, Кирил Василев, Здравко Линкин, Илиян Филипов, ХристоТомов, Христо Разсолков, както и изпълнителният директор Александър Стайков. 

 „ Бизнесът за Пловдив“ е за хармонично, устойчиво и модерно развитие на града, като подкрепя всички балансирани управленски решения, като също така  изразява своята готовност да помага съобразно експертизата която има, допълниха от сдружението.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?