Следвайте ни

Три пловдивски фирми ще изнасят млечни продукти за Китай

Три фирми от Пловдивска област ще изнасят мляко и млечни продукти за Китай. Това са „Филипополис-РК“- Пловдив, „Млечни продукти“ – Маноле и „Шипка 99“- Първомай. Те са сред 14 –те български предприятия, одобрени от Генералната митническа администрация на Поднебесната империя. 

През 2016 г., по време на първия мандат на Десислава Танева като министър на земеделието и храните бе подписан протокол между Министерството на земеделието и храните на България и Генералната администрация за надзор на качеството, инспекция и карантина на Китай за ветеринарните и здравни изисквания за износ на млечни продукти.  От  април 2018 г. техният компетентен орган е Генералната митническа администрация. След подписването на документа 21 български фирми изявиха желание да изнасят своите млечни продукти за Китай. От Министерство на земеделието уверяват, че полагат всички усилия, да бъдат одобрени и останалите 7 фирми. 

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?