Следвайте ни

Три наши фирми с пет златни медала от Есенния панаир

Три пловдивски фирми грабнаха 5 златни медала от Международния технически панаир. В раздел „Машиностроене“ „Ес Ем Джи Електик 13“ ЕООД получи приз за алуминиева ревизионна клапа с осветление.  

С по две отличия бяха отличени „Тех парк Оптела“ АД и „Орак инженеринг“ ЕООД. Журито бе впечатлено от експонатите им, съответно  Аудовизуален продукт Технофилм 3 в 1 и Иновативна туристическа платформа, както и от ORAK Business Box и - Програмна платформа за създаване на училищни, учителски, ученически и образователни сайтове и организиране им в мрежа. Изделията са в сектор „Електроника и Електротехника, Роботика, Информационни и дигитални технологии, Телекомуникации, Офис техника“.

39 експоната спечелиха златни медали от общо 40, които се състезаваха за най-високото пазарно отличие в българската индустрия. Почти половината са разработки от Русия, страна партньор на Есен 2019. Официалната церемония за награждаването се проведе във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив. 75-тото му издание продължава до 28 септември. 

 

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?