Следвайте ни

Три бизнеса в Пловдив се разплащат с биткойн

viber icon

Близо 100 бизнеса в България приемат плащания в криптовалути. Най-много обекти са регистрирани в столицата София, където 49 бизнеса приемат плащания чрез биткойн. На второ място се нарежда Велико Търново, където 10 обекта са отворени към разплащания с криптовалути. Сред останалите населени места изпъкват Пловдив (3 обекта), Варна (4 обекта), Бургас (5 обекта), Шумен (3 обекта) и Ямбол (6 обекта). Бизнесите, приемащи виртуални валути, са най-разнообразни - от места за настаняване, през ресторанти, до доставчици на услуги, сочи справка на Expert.bg в портала coinmap.org. 

На Балканите София изпъква с висока наситеност на бизнесите, отворени към виртуалните валути. За сравнение - 11 обекта в Белград приемат плащания с биткойн, в Букурещ обектите са 25, в Скопие има само един регистриран обект, в Тирана бизнесите са само два, докато в туристическия център Солун фирмите, приемащи криптовалути, достигат 37 броя.

Гръцката столица Атина може да се похвали с 97 бизнеса, приемащи плащания с виртуални валути, докато в Истанбул бройката достига 60. Загреб, столицата на Хърватия, също се радва на множество такива обекти - 94.

Интересно е да се отбележи, че Любляна, столицата на Словения, впечатлява с 550 обекта, приемащи плащания в биткойни. В Братислава, Словакия, тези обекти достигат 79 броя, докато във Виена разплащане с виртуални валути се приема от 113 бизнеса. В Киев (Украйна), бизнесите достигат 46 броя.

Разпространението на разплащанията с криптовалути е сравнително равномерно из цяла Европа, като страните от западната част на континента не могат да се похвалят с изразителна доминация спрямо държавите от Централна и Източна Европа. За сравнение - Милано, Париж, Берлин и Амстердам разполагат с по около 100 обекта всеки. Над 150 места, приемащи плащания в криптовалути, могат да се открият в Лондон, докато в испанските центрове Мадрид и Барселона те са съответно 146 и 74.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Krypto

Krypto

11.05.2021 | 19:18

Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM

Отговори
1 0
Krypto

Krypto

10.05.2021 | 21:43

Здравейте, хора! Не пропускайте предоставената ви възможност! Не оставяйте късметът си! Нека не съжалявате след време за подминаването на този текст. Казвам се Димитър, на 39 г. от Карлово. Моят нюхт за сигурна печалба не ми изневери, когато ми се отдаде този невероятен шанс и сега боготворя този ден. След време, много от вас ще ме споменават с добро. Подробно описание за всичко, ще намерите в този сайт: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Допълнителни доходи, надомна работа, онлайн бизнес, работа по интернет

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?