Torro Grande е най-иновативният ресторант на България

Пловдив обра наградите в годишната класация на браншовата асоциация

Пловдив налага модата в ресторантския бранш в страната - това бе доказано след Годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Ресторант Torro Grande бе големият победител в една от най-важните категории - за най-иновативен ресторант. Призове в различни други категории получиха още Salt ‘n’ Pepper, Hemingway, Noti di vino, сладкарници Dolce Fellini. Другата голяма и добра новина бе, че Пловдив взе специалната награда за най-добро партньорство между община и туристически бизнес за 2017 г.

Годишните награди на БХРА се раздадоха за 22-ри път на стилна церемония в столичния София Хотел Балкан. Сред гостите бяха вицепремиерът Валери Симеонов, кметът на София Йорданка Фандъкова, дипломати, партньори от балкански асоциации на туристическия бранш. Всички те потвърдиха волята на правителство и общини да работят в интерес на повишаване на качеството на туристическата услуга и да помагат на бизнеса.

На прага на 2019 г., когато ще бъде Европейска столица на културата, Пловдив показа, че има готовност да приеме хилядите си гости с отлична кухня и иновативни места. „За да бъде успешен, човек трябва да бъде визионер в бизнеса“, заяви Бойко Качулев, собственик на Torro Grande. Мястото спечели наградата за иновативен ресторант на България за 2017 г. заради комбинацията от модерен градски интериор, нови стандарти при обслужването на клиентите и тяхното преживяване, смесването на кулинарни техники от цял свят и ексклузивното меню, което журито на БХРА има възможност да опита месец преди официалната му премиера. „Тorro Grande е ресторантът в България с най-професионалното, модерно и високотехнологично кухненско оборудване и най-големия екип от готвачи и суши майстори“ категоричен бе Еню Енев, председател на Сдружение на ресторантьори и хотелиери „Тракия“ и член на журито на БХРА. „Ще разширяваме бизнеса на Torro Grande и ще работим с мотивацията през 2018 г. да се борим за приза "Най-добра верига ресторанти“, издаде още г-н Качулев. Той сподели и за най-новия проект, в който инвестира - откриването на първия 5-звезден бутиков хотел в града под тепетата, който ще оперира под бранда на най-голямата световна верига за луксозни хотели и ще приеме първите си гости в средата на следващата година.

В края на церемонията стана ясно, че Пловдив е и градът в България с най-добър класически ресторант, най-добър клубен ресторант, най-добър семеен ресторант с детски кът, най-добра верига сладкарници.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?