Следвайте ни

Тези пет места са идеални за дистанционна работа

Big 7 Travel направи класация според разходите за живот, качеството на Wi-Fi и удобства като паркове и ресторанти

viber icon

Работата от къщи за мнозина стана ежедневие заради пандемията. Ето защо се появиха и класации за най-добрите места за труд извън офиса. Според ранглистата на Big 7 Travel №1 в света е Естония. 

През последните години Естония въведе визи, позволяващи дистанционна работа в страната до една година. Цифровата икономика тук процъфтява. Всъщност 99% от обществените услуги са достъпни онлайн 24/7, така че никога няма да имате проблем с достъпа до интернет. Освен това разходите за живот са сравнително ниски, като наемът в центъра падна до около 500 долара. 

Big 7 Travel разглежда различни фактори, привлекателни за дистанционните работници, като достъпни разходи за живот, бърз Wi-Fi и удобства като паркове и ресторанти.

Тбилиси, Грузия, е на второ място. През последните няколко години Тбилиси въведе много облекчения за служители номади. Кавказката държава също въведе визи за дистанционни работници, за да позволи преместване при настоящите обстоятелства.

Изненадващо, трето място заема Белград, Сърбия. Този исторически и богат в културно отношение център е идеален за дистанционни работници. Интернет? Вие гледате на 24 MBPS без проблем. Търсите коуоркинг пространство? $100 на месец. Цената за живот е истински примамлива тук, като средните месечни разходи се движат около $1425. Освен това местоположението на Сърбия я прави чудесна отправна точка за останалата част от региона.

На 4-то място е Бали, Индонезия ​- заради свързаната общност, цветната нощна сцена и невероятно богата местна култура, но и безпроблемен Wi-Fi и наем на вила от $400/месец.

На пето място е  Чианг Май, Тайланд, заради перфектната достъпност, гъвкавост на визите, бърза скорост на интернет и обща атмосфера.

В десeтката влизат и Берлин, Германия, Сингапур, Буенос Айрес, Аржентина, Ханой, Виетнам, и Любляна, Словения. 

На 13-о място е Истанбул - един от най-богатите в културно отношение градове в Европа, с богата история и едни от най-добрите храни на континента. Благодарение на разнообразното си настаняване на достъпни цени (студио от 300 долара в центъра на града) и достъпа до интернет, това е огромен хит за дистанционните работници.

Вторият по големина град в Гърция - Солун, е класиран на 16-о място в света. Уебсайтът характеризира Солун като древен, живописен град в сърцето на Средиземно море. "В комплект с добра храна, приветливи местни жители и зашеметяваща природа, тук ще намерите надеждна скорост на интернет от 15 Mbps, високо ниво на безопасност и ниски разходи за живот".  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?