2374
Следвайте ни

"Теленор" вдига цените с левче, шефът написа писмо до клиентите

viber icon

„Теленор” ще вдигне с около левче цените на всички свои клиенти с абонаментен план. „През февруари ще извършим индексация със средногодишния индекс на потребителските цени на НСИ само за 2021г. Точният размер на индекса очакваме да бъде публикуван на 18 януари 2022г.”, съобщават от компанията по доста необичаен начин – чрез отворено писмо, подписано от главния изпълнителен директор на „ Теленор България”  Джейсън Кинг до клиентите. Припомняме, че първоначално компанията беше обявила, че ще индексира цените с индекса за две години накуп – 2020 и 2021 г. Последа я друга. Министърът на икономиката Корнелия Нинова обаче влезе в схватка с мобилните оператори и обяви, че няма как да вдигнат цените, визирайки инфлацията за две години.

 Ето съдържанието на писмото на гл. изп. Директор на „Теленор” до клиентите:

„Пиша ви, за да споделя тревогата си относно икономическата ситуация в България и по света. Повишената инфлация се отрази на покупателната способност на всички. Бизнесът в нашата страна не е изключение и също претърпя значително увеличение на разходите си за стоки и услуги. Например само в сметките за електричество на Теленор отчитаме двуцифрен ръст в проценти. Увеличението на другите ни разходи, включително за пощенски, куриерски услуги, разходи за магазинна мрежа и охрана, достига до 20%.

С над 1800 служители, ние трябва да действаме като отговорен работодател, за да поддържаме непрекъсната и стабилна дейност. Като водещо предприятие в България, Теленор се гордее с професионализъм и почтеност.

В светлината на тези факти и след дълго обмисляне ние взехме трудното решение да индексираме цените на абонаментните планове, в съответствие с договорите ни с клиентите, така че да можем да продължим да поддържаме същото високо ниво на качество на услугата и клиентско изживяване. Въз основа на проведените разговори с административните органи през ноември миналата година ние все още считаме първоначалното си решение за индексиране през декември 2021г. и през февруари 2022г. за законосъобразно. Независимо от това през февруари ще извършим индексация на месечните абонаменти със средногодишния индекс на потребителските цени на НСИ само за 2021г., точния размер на който очакваме да бъде публикуван на 18 януари 2022г. Очакваме, че реалното изражение на тази индексация ще бъде увеличение с около 1 лев на месечната ви сметка”

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?