2374

Тайвански бизнесмени научиха как могат да инвестират и да си партнират с фирми от ТИЗ

Възможностите за коопериране в сферата на полупроводниковата индустрия, производството на роботи и на различни високотехнологични машини, коментира Красимир Петков, съсобственик и управител на „Милара Интернешънъл“, с представителите на над 20 фирми от Тайван – страната, в която се намира най-големият производител на чипове в света – Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

По покана на екипа на Тракия икономическа зона в края на миналата седмица делегация от азиатския остров посети най-големия индустриален парк в Източна Европа и участва в специален бизнес форум.

В състава на делегацията имаше представители на фирми от тежката промишленост до производството на потребителски продукти: машиностроене, електроника, аутомотив и др.

Делагацията беше водена от Чарлз Тсенг /Charles Tseng/, директор на Тайванския икономически и културен център в Анкара и Шейн Цай /Shane Tsai/, директор на Таитра София /Taitra branch Sofia/.

В бизнес форума взеха участие Стефан Стоянов - заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие и европейски политики“, инж. Пламен Панчев – създател и изпълнителен директор на ТИЗ, Георги Стоев - председател на Управителния съвет на „Тракия Тех“, инж. Емил Янков - директор „Бизнес развитие“ на ТИЗ и представители на бизнеса от Тракия икономическа зона.

Тайванските предприемачи бяха силно впечатлени от създадената екосистема в ТИЗ и възможностите, които зоната предлага за стартиране на бизнес и партньорство. След форума делегацията посети „умната“ фабрика на „Шнайдер Електрик“ в подзона „Марица“, част от ТИЗ. Една от най-големите и модерни производствени бази на френската компания на континента и първата и единствена „умна“ такава на Schneider Electric за цяла Източна Европа в момента, освен че се разширява, но и се стреми към намаляване на въглеродния си отпечатък с изграждането на иновативна система за ползване на геотермална енергия. В „Милара Интернешънъл“, също част от ТИЗ, тайванските бизнесмени, освен че се запознаха с възможностите за сътрудничество в полупроводниковата индустрия, разгледаха и поточната линия за производството на първите български електрически камиони, които вече се изнасят за САЩ.

След България делегацията ще посети още 2 страни от Източна Европа, като част от тяхната програма.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?