Следвайте ни

Търсят обещаващ стартъп в Пловдив, наградата е 25 000 евро

Срещата

viber icon

Фонд за дялови инвестиции търси в Пловдив обещаващи стартъпи, които да финансира. Наградата за най-добрия пловдивски стартиращ бизнес е директна инвестиция в размер на 25 000 евро.

Националното състезание за стартиращи компании дава шанс на иновативни проекти да бъдат финансирани в първия етап от развитието си, обясняват от Innovation Capital. Утре експертите ще представят условията за финансиране пред пловдивските компании, а кандидатите ще получат обратна връзка за бизнес плановете си.Срещата е в Bee Bop Café от 11 часа. Най-добрите проекти ще бъдат поканени на предприемачески лагери, на които екипът на Фонда, ментори и експерти ще помагат на стартъпите да усъвършенстват своите бизнес модели. Има и други възможности за финансиране.

Няма ограничения за бизнеспроектите и от какви сектори да са. Компанията, която впечтли екипа на Innovation Capital и спечели в София например бе за дигитални образователни игри, базирани на учебния материал по български език и математика от 1-ви до 4-ти клас. Заедно с героите в играта децата решаваха различни екологични проблеми като замърсяване на водата и въздуха, разделно събиране на отпадъци, изсичане на горите. Кандидатите в София представиха още проекти за софтуер, който редуцира опашките от пациенти в клиниките, платформа за учене на чужд език, гейминг компания, персонализирани подаръчни книги и др.

Състезанията се провеждат в пет големи града на България.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?