Следвайте ни

T MARKET дари пакети с храна на хора в нужда

viber icon

Веригата магазини T MARKET отново ще подкрепи пловдивчани в кризата, причинена от разпространението на Covid-19. Тази зима магазини T MARKET ще участват за пореден път в кампанията “Пакет за грижа” с храни и стоки от първа необходимост. 50 семейства в затруднено положение от Пловдив ще получат тази помощ, която е съобразено да им стигне за цял месец. 

За втори път тази година в район “Тракия”, Пловдив започва работа хранителна банка в помощ на граждани изпаднали в затруднено положение следствие на пандемията. Инициативата на кмета на район “Тракия” Константин Димитров “Пакет за грижа” започна още през пролетта с цел намаляване на социално-икономическите последствия, причинени от извънредните мерки, които държавата взе за ограничаване разпространението на коронавирус. Тогава в рамките на два месеца, всяка седмица над 50 семейства получаваха хранителни и санитарни продукти от първа необходимост. 

Кампанията “Пакет за грижа”  се осъществява с подкрепата на бизнеса и на много частни дарители, решили да подкрепят своите съграждани  в нужда. 

Веригата се включва и организира редовно социално отговорни практики в Пловдив  - като инициативата за ранно професионално ориентиране “Т(е) Мечтаят”. А миналата зима T MARKET осигури топъл обяд на 50 крайно нуждаещи се пловдивчани от рискови групи до края на извънредното положение. Храната беше приготвяна в обновения от “Максима България” цех в Пловдив при спазване на всички мерки за сигурност.

“Включваме се с удоволствие в инициативата на кмета на район “Тракия” и в подобни инициативи из цялата страна. Много българи загубиха работата си заради пандемията, много хора фалираха или нямат доходи в момента. Трябва не само държавата, но и всички ние, заедно да им помогнем да стъпят на краката си или, в най-тежките случаи, да имат всичко необходимо по време на поредния локдаун. Като социално отговорна кампания ние правим всичко по силите си да помогнем на максимален брой хора в този труден момент.”, коментира Петър Павлов, генерален директор на “Максима България”.

Допълнителна информация:

С вече 87 магазина в 43 града в страната, веригата T MARKET присъства на българския пазар от 2005 г., като за 15 години успя да се превърне в една от водещите вериги за хранителни стоки в България. Всяка година мрежата от магазини на компанията интензивно се разраства, веригата вече присъства и на онлайн пазара, а заедно с това се увеличава и броят на разкриваните работни места в България. Към момента за компанията работят над 2300 служители, превръщайки T MARKET в един от най-големите работодатели в България. 

Веригата супермаркети е част от литовската MAXIMA GRUPE, която е лидер в търговията с бързооборотни стоки в Прибалтика.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?