1939

Суперхрани ще се листват в сегмента BEAM на борсата

Още една българска компания ще се листва на БФБ в сегмента за растеж на малки и средни предприятия BEAM. Любопитното при „Мелифера” е, че е създадена и се управлява от жена, и в това отношение е единствената в сегмента BEAM. Припомняме, че пазарът за растеж на МСП е специален пазар, организиран от Българска фондова борса, който дава възможност за финансиране на дейността на малките и средни компании в България. МСП имат възможност за набиране на капитал при по-облекчени условия в сравнение с регулирания пазар, като в същото време им предоставя сходни предимства на тези на публичните компании. 

"Мелифера“ разработва рецепти за храни със специално предназначение - комбинация между  био български пчелен мед и други суперхрани и растителни екстракти. Още преди да се заяви у нас, компанията се позиционира зад граница с българския био пчелен мед в Сингапур, Хонконг, Швеция, Кувейт, Саудитска Арабия и ОАЕ. Управлява се от Биляна Николова, която освен с дипломи от УНСС и Сити Юнивърсити, има професионално обучение в пчеларството, професионална квалификация като техник-технолог по храните, както и последващи специализации в областта на спортното хранене.

„Мелифера“ започва дейността си през 2016 г. с проучване на международните пазари и търсене на ниши за реализация на български био пчелен мед. Междувременно разработва рецепти за иновативни функционални храни на база мед. Компанията работи в своя производствена база в София. Първият й продукт под собствена марка излиза на пазара през 2021 г. и, въпреки пандемичната обстановка (или точно поради нея), веднага привлича интереса на професионалните спортисти от различни дисциплини.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?