Следвайте ни

Стара Загора иска да копира Центъра за обучение на ТИЗ

viber icon

Зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова посети Центъра за професионално обучение „Тракия“ в Индустриална зона Раковски, част от Тракия икономическа зона /ТИЗ/. По време на обиколката тя и председателят на „Клъстер Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев обсъдиха възможностите за сътрудничество между Община Стара Загора и „Клъстер Тракия икономическа зона“ в осъществяване на образователни проекти.

Домакините представиха подробно успешния образователен модел на Центъра за професионално обучение „Тракия“. В центъра, първият по рода си в България, ситуиран и обслужващ бизнеса в индустриална зона, освен, че се квалифицират и преквалифицират служители от компаниите в ТИЗ, ученици от 4 професионални гимназии от Пловдивска област провеждат учебната си практика в съвременна материално-техническа база. 

„Впечатлени сме от визионерското мислене на екипа на Клъстера и конкретно на инж. Панчев, както и от изградената при вас симбиоза образование – бизнес“, посочи Иванка Сотирова. Тя поздрави домакините и за работата с родителите, които да насочат децата към правилния професионален избор, както и за това, че в центъра се обучават ученици и от селата, не само от Пловдив

Инж. Пламен Панчев добави, че двете близки общини могат да си сътрудничат в изработването на проекти, свързани с образованието, както и с професионалната квалификация и преквалификация на фирмения персонал.

„Преди месец на среща с американското посолство, с Фондация „Америка за България“ и Американската търговска камара коментирахме, че Центърът за професионално обучение „Тракия“ трябва да се мултиплицира, първо в Стара Загора и Бургас, а след това и в други части на България. Затова дойдохме на място да видим как да „копираме добрия пример“ и как да си сътрудничим“, посочи по време на дискусията Олег Стоилов, председател на УС на Търговско-промишлената палата в Стара Загора

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Въпрос

Въпрос

08.07.2021 | 16:43

Тоя център колко човека е обучил и на КАКВО?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?