Следвайте ни

Стана ясна заводската цена на една доза АстраЗенека

viber icon

От АстраЗенека споделиха, че продажбите на ваксината против Covid-19 са достигнали $275 милиона за първото четиримесечие, като се очаква от април фирмата да доставя по 200 милиона дози на месец за Европейския съюз.
 
Главният изпълнителен директор Паскал Сорио, отново защити АстраЗенека, заявявайки, че англо-шведският производител на лекарства не е надценил възможността си да достави обещаното количество ваксини, въпреки големите забавяния, които предизвикаха съдебен процес срещу компанията от страна на ЕС. 
 
АстраЗенека публикува финансов отчет за разпространението и продажбите на ваксината, като в началото на пандемията от фирмата обявиха, че продажбата на ковид ваксини няма да генерира печалба.
 
В отчета се посочва, че приходите включват доставката на около 68 милиона дози, като $224 милиона са от продажби в ЕС, а $51 милиона в останалата част на света.
 
Продажби от $275 милиона за 68 млн. дози се равнява на около $4 за доза.
 
АстраЗенека беше един от лидерите в глобалната надпревара за разработване на ваксина срещу Covid-19. Тяхната евтина и лесна за транспортиране ваксина беше позитивно приветствана в борбата с кризата, но в последните месеци производителите се сблъскват с поредица негативни отзиви. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?