Следвайте ни

Стамен Янев: Половин година Агенцията за инвестиции е била на самотек ВИДЕО

Само за месец и половина ръстът на заявките за инвестиции е над 20%

viber icon

Половин година Българската агенция за инвестиции реално не е работила, защото е била на самотек. Това каза в Пловдив новият й директор Стамен Янев, който беше дошъл, за да направи първа копка на нова производствена база в града. Той допълни, че откакто се е върнал през май в Агенцията, тя отново започва да набира скорост. На същия пост  Янев беше до миналата година, когато го освободиха.

"За последния месец и половина ръстът на заявките за инвестиции е над 20%. Надявам се, че периодът, през който не е било работено, ще остане само тъмно петно и няма да повлияе върху цялостната ситуация", каза Янев. По думите му част от екипа, който е бил ангажиран със сериозни проекти, е напуснал преди месеци. Затова сега се правели опити да бъдат върнати специалистите. Стамен Янев добави още, че има данни за извършвани злоупотреби в Агенцията. Те са били свързани със стопирането на едни проекти за сметка на други. Според него обаче тези пропуснати възможности не са нанесли големи щети. 

От думите му стана ясно още, че  при търговските ни представители извън България са получени 602 писма за нови инвестиционни намерения у нас, като надеждите са до месеци повечето от тях да се превърнат в реални сделки. Той е оптимист, че част от инвеститорите ще дойдат в Пловдив.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

КАК ТАКА?!

КАК ТАКА?!

07.07.2021 | 12:59

СТИГА ДЕ ОНАЯ КАЛИНКА С ДЪНКОВОТО СЕТРЕНЦЕ ДЕТО ОРЕВА ОРТАЛЪКА КОЛКО Е ЯКА И КОЛКО РАБОТА Е ОТМЕТНАЛА...НЕ ТАКА НЕБЛАГОДАРНО... БРАВО НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО МАКАР И ВРЕМЕННО РАБОТИ ПО ДОБРЕ ОТ ПОСТОЯННОТО БОЙКОВО ....

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?