Следвайте ни

Със сира и мерло тръгва "Винария 2019"

На Дионисиевото шествие

Червено вино сира и мерло ще се лее на Дионисиевото шествие, което по традиция предшества откриването на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“. Тя ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив, който е организатор заедно с Националната лозаро-винарска камара.  


Празненството ще започне в 11.30 часа на 17 февруари, неделя, от градинката до Римския стадион. Шествието ще мине по Главната улица и ще стигне до площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на кметството.


Жителите и гостите на града могат да опитат гроздовия еликсир, да се повеселят с живописния спектакъл, сътворен от  кукери и гайдари от Калофер заедно с фолклорния ансамбъл „Тракия“.


Посетителите на Винария отново ще се насладят на колекциите от вина и високоалкохолни напитки, представени от български и чуждестранни фирми. За първи път ще бъдат презентирани купажи от биоарония и биомалина с мавруд, а също синьо вино с екстракт от водораслото спирулина, които са световни новости.


В съпътстващата програма на изложението са включени дeгустациите „10 вида занаятчийско вино от мерло“  и „Тероарите на Южен Сакар - Сира с много лица”, организирани от Българска асоциация на независимите лозаро-винари.


Най-добрите марки вино и алкохолни напитки отново ще бъдат демонстрирани в уникалния Град на виното и деликатесите заедно с широка гама храни и гурме специалитети от участници в изложбите „Фудтех 2019“ и  „Вкусове от Италия“.


Специалистите ще видят нови технологии, машини и материали за лозарството, винарството и хранителната индустрия, както и иновации за селското стопанство, демонстрирани на изложбата „Агра“, която се провежда по същото време.

Трима посетители ще спечелят наградите, осигурени от Международен панаир  Пловдив: бензинова косачка „Гардения 20“, водоструйка „Керхер К2“ и електрическа фреза GD601.

Мария Петрова

Ръководител екип „бизнес“

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?