Следвайте ни

Срив на туризма в Гърция, винят Великобритания

viber icon

Милиони британски туристи анулират резервациите си за почивка, след като Гърция остана извън "зеления списък" на безопасните страни, публикуван от правителството на Великобритания.

Туристическият сезон при съседите ни стартира с огромни загуби,  отчитат от бранша.

Кметът на остров Родос обяви драматични последствия за туристическия бранш на острова, където повече от половината туристи са британци.

На остров Крит хотелиерите очакваха да достигнат поне половината от туристопотока преди пандемията. Кметът на град Ханя съобщи, че и на този остров британците и скандинавците са повече от половината туристи. Остава надеждата туристическият сезон на Крит да продължи и октомври.

 
На Санторини отчитат също масово анулиране на британските резервации. За сега към този остров има увеличен интерес от французи, германци и гърци, но загубите от британския пазар не могат да се покрият, коментират хотелиерите.

На Халкидики има вероятност загубата на британските  туристи да се покрие от германци и преди всичко от туристи от балканските страни.

Поради епидемиологичната обстановка все повече чуждестранни туристи увеличават нощувките за престой, като избират почивка на едно място.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

alex

alex

06.06.2021 | 18:15

Британците не ходят на Халкидики . Любими са им Закинтос и Крит.

Отговори
1 1
Голяма реклама Няма що

Голяма реклама Няма що

06.06.2021 | 09:06

Мъ вижте ко пише в Мекица другаря Гушев за да си напълни гушата с един хонорар Черно море загива Е не съм я толкова прост та да се цамбуркам в загинало море

Отговори
1 1
Габи

Габи

05.06.2021 | 14:12

Гърците да не се страхуват. Има достатъчно безумни румънци и българи, готови да чакат часове, да понесат всякакви неудобства само и само да почиват в Гърция. Но най-голяма вина за това имат ненаситните хотелиери и концесионери на плажовете в България.

Отговори
18 0
Дуня

Дуня

05.06.2021 | 17:14

Как да не ходим у гръцко като им е чиста водата и спокойстие имаме.Вярно гърците не ни харесват ,че сме бедни ,но ,,стискат зъби,,защото им е изгодно А нашият бетон,глдат те накриво и ,,ден година храни,,Шезлинги по скъпи от нощувките

Отговори
11 4
Дуня,Дуня

Дуня,Дуня

06.06.2021 | 19:59

Като ти са по джоба селата с мизерни квартирки в Гърция добре. Но не говори лошо за елитни курорти в България които не можеш да си позволиш . За сведение на Слънчев бряг шезлонг и чадър ще са 10лв това лято. Тази песен за "бетономорието " ни съм я чувал и обикновенно идва от м изерници н асиращи се на опашката на границата с Гърция.

Отговори
2 3
Мими

Мими

08.06.2021 | 12:50

И какво да ги правим елитните хотели като циганията и около тях и по плажа е същата?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?