Следвайте ни

Спрете маските от чаршафи на безумни цени, апелират от шивашка фирма

viber icon

„Спрете се! Засрамете се! Не печелете пари на гърба на хората, като използвате здравето им! Не може най-застрашената възрастова група, пенсионерите - да са най- ощетени от вашите измислени маски от чаршафи на безумни цени! Колко маски могат да се купят с пенсия от 200 лв.? Отговорете си сами! Нека се обединим и подпомогнем българския народ“!

С този призив мениджърите на австрийската фирма „Виомода“ се обръщат от Фейсбук към всички нелегални и съмнителни производители и прекупвачи на предпазни маски, които спекулират с цените и качеството на дефицитните стоки. От екипа са изчислили, че себестойността на една маска е стотинки и не е редно да се предлагат в пъти по-скъпо. 

 

 

Компанията, специализирана в производство на спортни облекла, има шивашки цехове в Пловдив, Кричим и Чирпан. Заради епидемията с коронавируса, пренасочва част от капацитета си в ушиването на лични предпазни средства предимно за болници и предприятия.  Маските са от нетъкан текстил, трислойни и за многократна употреба, коментира за „Марица“ управителят Васка Бакларова. Тя уточни, че очакват одобрение от Националния кризисен щаб за да стартират производство и на високотехнологични ветро- и водозащитни костюми, а преговорите за това се водят чрез австрийското посолство. 

На всички 270 служители, 170 от които шивачки, е проведен инструктаж за правилата на работа в извънредната ситуация. Осигурени са маски, ръкавици, дезинфектанти за ръце и за шевните машини. На всеки от екипа се мери телесната температурата.  

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?