Следвайте ни

Спешно наляха 72 млн. лв. в микро и малки предприятия

viber icon

Близо 72 млн. лв. са изплатени по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020" (ОПИК) на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19. Миналия петък стартираха последните три сесии, с което всички над 27 хиляди подадени проектни предложения по процедурата вече са в оценка. 

„Изпълняваме един от основните ангажименти, които поехме, а именно по-бързо достигане на средствата за преодоляване на икономическите последици от кризата към българския бизнес“, коментира министърът на икономиката Лъчезар Борисов. 

Подписани са нови 1209 броя административни договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с одобрените за финансиране кандидати от девета и десета оценителна сесия по процедурата. Приключи и оценката по дванадесета оценителна сесия, като по нея са одобрени за финансиране 778 проектни предложения.

Миналата седмица бе крайният срок за подаването на бизнес планове и по процедурата за „Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. До последната дата - 24.08.2020 г., са получени 1932 броя проектни предложения на стойност 263 688 340.21 лв.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Коментари (1)

Батко

Батко

31.08.2020 | 11:56

Това е само за фирми, близки до властта и послушни!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?