1553
Следвайте ни

Спецов обеща 2 милиарда повече в хазната, мълчи за фирмата

viber icon

Близо два милиарда лева над годишния план се очаква да събере Националната агенция за приходите. Това заяви в Свищов изпълнителният директор на приходната агенция Румен Спецов. Той отказа да коментира дълговете и прехвърлянето на бившата си фирма, но заяви, че не се чувства заплашен за живота си, съобщи БНТ. 

Събираемостта на данъците ще бъде преизпълнена, категоричен е Румен Спецов: 

„Като предварителни разчети, може би не е правилно да кажем, тъй като се правят и нови преизчисления във връзка с новите инфлационни процеси, покачване на цени и т.н., но планът – това, което е заложено, ще бъде изпълнено, дори и преизпълнено, почти два милиарда отгоре“.  

От Министерството на финансите зависи дали допълнителните постъпления от данъци ще са достатъчни за изпълнение на актуализирания държавен бюджет и за поемане на допълнителни пращания към бизнеса и населението по Covid мерките, посочи изпълнителният директор на НАП. 

Румен Спецов заяви, че се очакват още действия на Приходната агенция за повишаване на събираемостта и осветляване на приходите, но отказа да посочи кои са новите разбити схеми, по които са били укривани данъци и в кои сектори. 

Спецов заяви, че няма притеснения за живота и здравето си и отказа да коментира фирмата си, прехвърлена с дългове: 

„Каквото имах да кажа, съм го казал и мисля тази тема за приключена. Никога не съм имал съмнения, че аз съм вършил нещо нередно, дори напротив“. 

В Стопанската академия в Свищов, където е завършил, Румен Спецов участва в конференция по дигиталната трансформация в контрола и анализа. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Живко

Живко

01.10.2021 | 20:27

Какво означава "събираемостта на данъци ще бъде преизпълнена"? Трябва да се съберат точно толкова данъци, колкото се дължат. Този мускулест бизон да не мисли, че е в бригадата на Стаханов?

Отговори
9 1
Нали

Нали

01.10.2021 | 20:23

Малко са!

Отговори
5 1
Биткойнър

Биткойнър

01.10.2021 | 20:13

Как лесно и бързо да печелим криптовалута Биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?