Следвайте ни

Социалният министър обяви как ще спаси затворения бизнес

viber icon

Имаме готовност за всички бизнеси, не само за заведенията, да предложим в рамките на следващите 2 до 3 седмици нова мярка, която да бъде с възможност да се плаща директно на работниците и служителите в затворени бизнеси, да се плаща два пъти минималното обезщетение за безработица на ден - т.е. 24 лв. на ден за всеки работен ден, в който принудително е трябвало да бъде затворен бизнеса. Това заяви вицепремиерът Деница Сачева в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Тази мярка в момента се разработва и консултира с ЕК. Предстои да бъде консултирана със социалните партньори.

Сачева заяви, че държавата ще продължи да инвестира в здравеопазване, като вече се мисли и за подкрепа на лекарите от доболничната помощ и джипитата.

"По отношение на здравеопазването мисля, че въобще няма нужда да коментираме дали има нужда от инвестиции или не. Всички държави в момента укрепват именно здравните си системи и това, което ние правим, е на първо място да инвестираме в самите лекари и в самите медицински сестри, в медицинския персонал, който е зает в на първа линия. Само през ОП "Развитие на човешките ресурси", която минава през нашето министерство, досега 120 млн. лв. са отделени за 1000 лв., които се дават на първа линия, а предстои да дадем още 40 млн. 145 млн. почти са отделени пък от оперативната програма в МРРБ за техника и апаратура. Никой не може да отрече, че това е нужно и необходимо. Това, което още не сме направили и има нужда да бъде направено е да подсилим именно първичната помощ и да дадем повече средства на общопрактикуващите лекари.

Според нея 30% увеличение за всички, които са на първа линия, е от изключителна важност не само за самите тях, но и за нас, за да можем да бъдем по-добре обслужвани като хора, ако се наложи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

sad

sad

02.11.2020 | 04:36

Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ..===>>>Careerclub9.com

Отговори
1 2
Ковид

Ковид

01.11.2020 | 18:11

Тази пък, ние да не сме аборигени, какъв е този живот на минимум. Я искай като хората, ЕС да не си прави сметки на дребно, да отвързва кесията за какво ни е той, когато в кризи го няма.

Отговори
2 1
Ковидчо:

Ковидчо:

01.11.2020 | 17:36

Когато тая пача ви каже добър ден задължително се огледайте дали случайно не е полунощ, което би било твърде вероятно...

Отговори
3 1
Шамандура

Шамандура

01.11.2020 | 16:10

Тая цоциална министърка както впрочем цялата политическа пасмина нищо друго не знаят освен да цицат от всичко живо де все още мърда Тая шия да не би да и е от туршия Угоено Тя щъ спасява Спасявайте се от такива спасители

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?