Следвайте ни

Собственикът на "Технополис" купува хотел "Holiday Inn"

viber icon

Компанията "Видеолукс Холдинг", собственик на веригите "Практикер" и "Технополис", нагази в хотелиерския бизнес. Дъщерно дружество на холдинга е изпратило известие пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което иска да придобие "Меридиан Хотелс България", в чиито активи е 5-звездният хотел "Holiday Inn" в София.

"Видеолукс Холдинг" АД е създало дъщерната компания "Холидей Парк" ЕООД, чийто управител е Марчо Велчев Марчев. В момента той управлява още две компании от холдинга - транспортната "Техно Транс" ЕООД и "Видеолукс" ЕООД, специализира във внос и търговия на битова електроника и домакински електроуреди.

"Меридиан Хотелс България" притежава хотел "Holiday Inn", намиращ се на бул. "Александър Малинов" в столичния квартал "Младост". Той предлага 130 стаи и е на 10 минути път с кола от центъра на София и летището.

По данни на Търговския регистър управител в момента на "Меридиан Хотелс България" ЕООД е Моез Янмохамед, а едноличен собственик на капитала в компанията е "София Стар" ООД, Малта.

Самият бранд "Holiday Inn" е международен, като хотели под тази марка има почти в цял свят. За да го ползват, хотелиерите ползват лицензионна такса, а веригата обикновено им изпраща мениджмънт, за да е сигурна, че се спазват високите стандарти за гостите. В момента веригата има 1246 отворени хотела, които предлагат общо 228 769 стаи. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?