Следвайте ни

Смяна на зимни гуми в Пловдив - с резервация от предния ден

viber icon

Без суматоха и дълги опашки пловдивските шофьори слагат зимни гуми на колите си. От големите центрове изискват предварителна резервация за часа на посещение, но места се намират още за следващия ден, показа бърза репортерска проверка. И от „Примекс”, и от „Медина мед” потвърдиха, че за деня всички часове са предварително заявени, но за утрешния свободни се намират още след обяд. Има опция и резервация да се направи онлайн. Много сервизи, които сменят летни със зимни гуми пък пуснаха услугата с намаление през сайтове за колективно пазаруване. Заради тънките цени и големия наплив в този случай час може да се запази за след няколко дни. Опитът от минали години показва, че най-голямото стълпотворение пред сервизите се случва на 15 ноември. 

Според Закона за движение по пътищата  „движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март". Традиционната акция на КАТ „Зима” вече започна, но до средата на месеца шофьорите няма да бъдат глобявани. Съществената характеристика на зимните гуми е, че те са направени от по-меки каучукови смеси, които запазват своята гъвкавост в студено време, което позволява на гумата да се приспособи по-добре към повърхността на пътя. Всъщност, при температури под 7 градуса зимните гуми ще увеличат стабилността на превозното средство, независимо от пътните условия, посочват от СБА.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?