Следвайте ни

Сменяме хотелите с AirBnB

Българите ще похарчат над половината от доходите си за лятна почивка

Българите сменят хотелите с частни квартири. Близо 45% от домакинствата у нас смятат да използват платформата AirBnB по време на почивката си, става ясно от изследване на потребителските нагласи за лятната отпуска на Фератум Груп, направено сред 22 000 души от 17 страни. От анкетираните единствено германците са се оказали по-големи фенове на този тип нощувки. Те обикновено излизат по-евтино от хотелските и създават друг тип преживяване. Покрай Европейска столица на културата и в Пловдив се нароиха много такива жилища, някои от които съвсем нови.

 


От двугодишното проучване на компанията става ясно още, че  българите ще отделят по над половин заплата за лятната си почивка. Най-много пари ще отидат за пътувания в страната и специфични летни занимания. Оказва се, че нашенците са едни от най-неикономичните що се отнася до ваканционни разходи. Ние се нареждаме на второ място по планирани средства /56%/ от разполагаемия доход. №1 са гражданите на Мексико, които са склонни да се разделят с 66% от доходите си в името на пълноценна ваканция. Европейците пък са на другия полюс и планират между 12% /Румъния/ и 51% /в Италия/.

Вяра Порязова

Журналист

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (2)

Зигмонт

28.06.2019 | 14:46
0 0

Още инфо за въпросните Фератум Груп https://www.ferratum.bg/

хмм

19.06.2019 | 17:17
5 0

Оглеждайте се за скрити камери из тези квартири... вече са ги хващали няколко, а колко са реално?

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?