71
Следвайте ни

Служител на скандална фирма в Пловдив изгони инспектори от екологията

viber icon

Служител на „Сарс 12“ ООД, представил се за главен счетоводител, отказал да допусне служители на РИОСВ-Пловдив, при опит за проверка на работните и складовите помещения и местата за съхранение на отпадъци. Цехът се намира на ул. „Васил Левски“ №168. Дружеството е свързано със скандално известната фирма „Сарс Груп“. 

Целта на инспекцията била да се установи нивото на съответствие на дейността в обекта с изискванията на екологичното законодателство по отношение на химични вещества и управление на риска и отпадъците.

Срещу дружеството са предприети административно наказателни действия.  Изпратените писма с покана за съставяне на Акт за установяване на административно нарушение се връщат като „непотърсени“. По случая е уведомена Районна прокуратура – Пловдив.

„Сарс 12“ ООД  произвежда и търгува с перилни и миещи препарати. Миналата година дружеството бе глобено с 3000 лв. за горене на производствени отпадъци. Негови съдружници са Ахмет Куртулду и Рухиде Аязоглу. По данни на ДАКСИ през 2013 г. на фирмата с капитал от 2 лв. е наложен запор в размер на 62 215,74 лв. в полза на „Юробанк България“ АД.

Запори са направени и на още редица свързани фирми заради борчове към други банки, частни лица, НАП и Районен съд Пловдив. Само скандално известната бивша фирма на Ахмет Куртулду „Сарс Груп“ ЕООД дължи данъци в размер на 2 846 181.69 лв. Същата обаче е прехвърлена на  Ангел Михайлов още през 2010 г. Черноморец" ООД с основен акционер Куртулду пък е длъжник на НАП с 1 860 777.95 лв. Той се прочу с  възпрепятстване работата на частни съдебни изпълнители, скандали и съдебни дела с Агенция "Митници" и принуждване на работниците да подписват молби за неплатен отпуск.

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Davina Claire

Davina Claire

27.10.2021 | 17:58

Здравейте; Ако имате нужда от заем спешно, кандидатствайте за заем с Novelty Finance. Казвам се Давина Клер, аз съм главен финансов директор на Novelty Finance. Забелязах, че за физически лица и фирми е толкова трудно да получат заем от банки или други финансови институции. Моята компания (Novelty Finance) е тук, за да ви предостави и помогне със заема, от който се нуждаете. Можете да се свържете с нас по имейл: [email protected] ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 Независимо дали искате да дадете тласък на начина си на живот или имате неочакван разход, заем от NOVELTY FINANCE е това, от което се нуждаете. NOVELTY FINANCE е гъвкав: можете да вземете заем до петнадесет милиона евро (€15 000 000,00) с подходящи периоди на погасяване до 30 години. Можете да кандидатствате както за обезпечен заем, така и за необезпечен заем. Ние предлагаме широка гама от лични заеми, бизнес заеми, жилищни заеми и заеми за консолидиране на дълга, които могат да бъдат адаптирани да отговарят на вашите променящи се нужди и обстоятелства при много нисък лихвен процент. Какво получавате, когато кандидатствате с Novelty Finance: √ Незабавен достъп до вашите средства след одобрение. √ Конкурентни лихвени проценти (3% на година) √ Гъвкави условия за погасяване √ Възможност за по-бързо изплащане на заема √ Лесно одобрение, ако имате нужда от допълнителни средства √ Няма да бързате да връщате заема, ще ви се даде време да започнете изплащането на заема. √ Без скрити такси Как да кандидатствам: Кандидатстването за кредит е бързо и лесно! Фирми или физически лица, които се интересуват от кандидатстване за заем с Novelty Finance и изискват повече информация относно офертата за заем, трябва да ИЗПРАЩАТ ИМЕЙЛ на ([email protected]) ИЛИ да изпратят съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 за повече информация и устни брифинги. Прилагат се правилата и условията.

Отговори
0 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?