49

Сложихме Европа в малкия си джоб по един показател

Регистрираните в България безработни през юни са били 129 хил. души, което представлява 4.0% от населението в работоспособна възраст в страната. Нивото на безработицата в нашата страна отново е под средното за ЕС- 5.9% и Еврозоната - 6.4%. Това става ясно от днешните данни на статистическата служба на ЕС "Евростат".

Сред страните от ЕС най-ниски нива на безработица през юни са регистрирани в Малта (2.6%), в Чехия и Полша (2.7%). На другия полюс са  Гърция и Испания, където нивото на показателя е над 11 процента. В Германия безработицата остава 3.0%, във Франция - 7.1%, в Италия спада до 7.4% от 7.5% месец по-рано.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Donatella

Donatella

03.08.2023 | 16:29

To edni zaplati i "pomoscti".....i kato te vodiat ili vodili na 4 casa,...VIDIALI STE POMOSCTI V BG PREZ KRIV MAKARON. VSICKO E PROFORMA. SAMO E ISTINSKO KRADENETO NA SILNITE, NA DENIA I BLIZKITE IM

Отговори
1 0
Само работата ще ни направи свободни!

Само работата ще ни направи свободни!

01.08.2023 | 18:07

Спрете да давате помощи на здрави и прави за да се научат да работят!Така ги научихте да получават пари без работа и ги превърнахте в едни паразити на гърба на тези ,които работят и си плащат честно данъците!

Отговори
15 3
Работа,работа,работа!

Работа,работа,работа!

01.08.2023 | 18:02

А за квалификацията и качествата на работната ръка в България статистика има ли?Ми тези 4% са функционално неграмотни и за това не могат да си намерят работа!В България има работа за целия китайски народ но българите искат да получават много пари без да работят!

Отговори
13 5
Ssss

Ssss

02.08.2023 | 08:39

Неграмотните както и тези които не са започнали работа докато ги отрегистрират в Бюрото по труда просто не влизат в статистиката. Тоест истинската безработица е доста над 4%. Вярно е ,че маса от кандидатите за работа са с необосновани претенции, но също така е вярно ,че на един и същи човек в пъти се различава заплащането тук и на Запад, а той работи приблизително еднакво. Тоест за ниската производителност са виновни българските меринджей и държава (политици) които не могат да организират ефективно производство. И последно -безработните в Бюрата по труда се издържат от фонд Безработица ,така че не висят като паразити на гърба на работещите. Виж има една друга социална прослойка която е на СОЦИАЛНИ помощи, тоест издържа се от нашите данъци!

Отговори
6 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?