Следвайте ни

Следваш за икономист - готви се за безработен

viber icon

Всеки втори младеж в област Пловдив, който е записан в Бюрото по труда, има икономическо и математическо образование или се е специализирал за охранител. По данни на Агенцията по заетостта през януари от всички 649 пловдивчани до 29 години, които си търсят работа, 344 са именно с тези три професии. 

Проблем с реализирането на младите има и в областта на техниката и технологиите. Не е малък и делът на неработещите след завършване на специалности по изкуства и естествознание.

Регистрираните безработни в сферата на здравеопазването са 21. Заради пренасищането на пазара на труда при част от професиите на борсата има и специалисти в по-напреднала възраст, които са загубили работното си място и все още не могат да намерят подходящата позиция. В такава ситуация е изпаднала и 39-годишната пловдивчанка, която има две висши. Завършила е публична администрация и право и вече няколко месеца не може да открие подходяща позиция.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай