Следвайте ни

След удара от пандемията с COVID-19: Airbnb очаква да набере около 3 млрд. долара

viber icon

Компанията Airbnb Inc, която стои зад едноименната платформа за наемане на жилища, планира да набере около 3 млрд. долара в предстоящото си първоначално публично предлагане (IPO), съобщава Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати с темата. Дружеството възлага такива надежди заради неочаквано рязкото възстановяване на бизнеса си, след като пандемията от COVID-19 удари и туризма. 

Листването на Airbnb ще бъде едно от най-големите и най-очакваните в САЩ през 2020 г., която вече регистрира няколко особено успешни IPO-та, като това на звукозаписната компания Warner Music Group, дружеството за анализ на данни Palantir Technologies и Snowflake Inc.

През август Airbnb официално подаде проспект за IPO до Комисията по ценните книжа и фондовите борси. Базираната в Сан Франциско фирма заяви, че броят на акциите и ценовият диапазон на предлагането все още не са определени. Airbnb се насочва към листване на акциите си на Nasdaq.

Текущият план на Airbnb е да направи своето листване след президентските избори в САЩ през декември. Компанията може да постигне пазарна оценка от над 30 млрд. долара в първичното предлагане, като източниците предупреждават, че това зависи от пазарните условия. Airbnb се присъединява към редица компании, насочващи се към публичните инвеститори, след като пазарът на IPO-та започна да се отърсва от застоя, причинен от коронавирусната пандемия.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?