Следвайте ни

Важна новина за клиентите на Банка Пиреос

viber icon

На 18 ноември Банка Пиреос и Пощенска банка ще се слеят окончателно. Оперативното обединение на двете финансови институции идва четири месеца след като "Юробанк България" АД /Пощенска банка/ придоби мажоритарния дял от капитала на „Банка Пиреос България“ АД. 

От тази дата за клиентите на Банка Пиреос ще влязат в сила изменения в условията по действащите договори, Общите условия, Тарифи и Лихвен бюлетин. Хубаво е хората да се информират предварително за новите документи и тарифи, защото имат право да се откажат от услугите на банката, без да дължат санкция само до оперативното обединение на двете финансови институции, тоест до 18 ноември. В противен случай се приема, че са запознати с новите условия и ги приемат. 

Нов номер на сметката

Няколко неща ще се променят за клиентите на Пиреос, като най-важното е, че те вече ще имат нов номер на сметките си - IBAN. Той вече може да бъде научен на сайта на Пощенска банка, където работи автоматичен генератор. Такава информация може да се получи и на клиентския телефон, и в офисите на двете кредитни институции. Важно е да се знае, че считано от оперативното обединение, тоест 18 ноември, няма да е възможно да бъдат извършвани изходящи и да бъдат получавани входящи преводи по сметка със стария IBAN. Затова е необходимо да уведомите преди тази дата всички контрагенти за новия номер  на сметката си.

Преиздаване на дебитна и кредитна карта

Новите дебитни и кредитни карти от Пощенска банка, които ще заменят картите, издадени от Банка Пиреос, вече са готови и са в офисите на Пощенска банка. Може да научите от кой офис да вземете пластините от SMS съобщението, което банката е изпратила, или чрез специално създадената търсачка на страницата на Пощенска банка или на тел. 0700 18 555 или *7224 (кратък номер за мобилни оператори). По желание на клиента може да се заяви картата да бъде изпратена без такса в друг офис на Пощенска банка, включително и в друг град.

Промени в интернет банкирането

След оперативно обединение на Пощенска банка и Банка Пиреос, интернет банкирането на Пощенска банка - “e-Postbank” и мобилното банкиране “m-Postbank”, ще заменят “WinBank” и “WinBank Mobile”. За да ги използвате, е необходимо да си изтеглите безплатното мобилно приложение “m-Token Postbank“.  За активирането му трябва да подадете коректни и пълни лични данни, включително мобилен номер и имейл адрес.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?