71
Следвайте ни

След две години затишие: Панаирът се стяга за "Агра" и "Винария"

viber icon

След почти две годишната Ковид пандемия, заради която се отложиха десетки прояви в Международен панаир Пловдив, най-големият изложбен и търговски център на Балканите е готов да отвори врати тази пролет.

Ако Ковид вариантът Омикрон не осуети плановете, от 23 до 27 февруари паралелно ще се проведат четири международни изложби. Това са „Агра“ – за селско стопанство, „Винария“ – за лозарство и винарство, „Фудтех“ – за храни, напитки, опаковки, машини и технологии и „Вкусовете на Италия“. От тях „Агра“ е ветеран и предстои да отбележи 30-годишен юбилей.

„Интересът към всички изложби е изключително голям както от български, така и от чуждестранни партньори“, коментира за „Марица“ доц. д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. Той уточни, че все още се приемат заявки както за закритите, така и за откритите площи.

Последното мегаиздание на „Агра“, „Винария“, Фудтех“ и „Вкусовете на Италия“ бе в периода  19-23 февруари 2020 г., дни преди в страната ни да се обяви локдаун. Тогава близо 650 компании от 30 държави показаха последно поколение технологии, техника, продукти и услуги по цялата верига от полето до трапезата. За първи път беше организиран конкурсът „Нов продукт на българския пазар“ , а в конкурса за иновации бяха представени 63 разработки от изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“.

Снимка от Международен панаир Пловдив

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

до "Нали"

до "Нали"

05.01.2022 | 16:22

Абе, гербаджийски трол, кого смяташ, че лъжеш. 1. Кой запази чрез Върховния съд Панаира на Гергов - Герб. 2. Кой нали десетки милиони за дупката във Варна пак на Гергов - Герб 3. Кой искаше да подари акциите на Панаира, собственост на Варна на Гергов - Герб.

Отговори
3 2
Нали

Нали

05.01.2022 | 15:29

Наще дойдоха на власт и наляха пачки в панаира на Гергов! Как става хавата, дотират панаира с 30 милиона, свинара организира Агра с 2 и останалите 28 милиона по редицата, та чак до Румен Радев! Но това не е корупция, неее, всичко е законно!

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?