3906

Сладката история на пловдивските „Попимони“

Веригата сладкарници е още една сладка причина на жителите на Пловдив и Пазарджик да посетят хипермаркетите на Kaufland

Cлaдĸapници "Πoпимoни" e eдин oт ycпeшнитe местни бизнecи, ĸoитo ce paзвивaт в пapтньopcтвo c Каuflаnd Бългapия. Преди 9 години отварят първия си обект на територията на новостроящ се хипермаркет на веригата в Пловдив, а към днешна дата сладкарниците в Kaufland са вече 6. Локациите им са тяхното конкурентно предимство, което им дава достъп до милиони клиенти всяка година.

Илиян Петков и Елена Тодева са брат и сестра, които преди над 25 години се отдават на призванието си да създават наслада за небцето и очите. Така поставят началото на сладката история на сладкарници „Попимони“, добре известни в цял Пловдив и региона. През 2004 г. построяват свой собствен цех с площ 460 кв.м, който след модернизация и разширение вече е с внушителните размери от 1 200 кв. метра.

Големият бум в нашето развитие дойде през 2014 г., след като отворихме първата ни сладкарница на територията на хипермаркет Kaufland в Пловдив. До момента нямахме голям опит в пазара на дребно, защото доставяхме на едро в Пловдив и региона, но взехме решение да пробваме.“, разказват двамата собственици.

Девет години по-късно „Попимони“ вече имат 6 сладкарници във всички магазини на Kaufland в Пловдив и в Пазарджик, а в производството и продажбите на сладките им изкушения е ангажиран екип от 75 човека.

Основно конкурентно предимство - местоположението

Дори в периода на COVID-19 пандемията благодарение на локациите си – на територията на хипермаркетите на Kaufland, „Попимони“ не затварят врати, а продължават да работят.

Tайната за успешното партньорство с Kaufland са допирните точки, които имат. Това са разнообразието на асортимента, качеството и достъпните цени, които сладкарниците предлагат на своите клиенти. „Стремим се да работим в широк ценови диапазон, като имаме достъпни цени за продукти с високо качество. Може би това е една от причините да си допаднем с Kaufland, защото магазините следват същата политика“.

Най-вкусните толумбички в града

В „Попимони“  човек може да мине за кафе, освежаваща напитка или десерт. Асортиментът им е голям,  а опитът им показва, че клиентът предпочита да дойде на място, да разгледа и на момента да закупи сладкиша, който е избрал.

Сладкарниците предлагат любимите на всички българи сиропирани сладкиши, пасти за нещо сладко на крак, торти за всеки повод, висококачествени изкушения от белгийски шоколад, сладки и солени печива, собствено производство сладолед, ароматни и освежаващи напитки. „Имаме клиенти, които искат сладкиши за вкъщи, но имаме и много такива които нямат търпение да опитат от любимата си торта или от най-вкусните толумбички в града и избират най-свежата и приятна сладкарница, за да се почерпят на място.“ Сладкарският им цех пък е винаги готов да приеме поръчка за детска, сватбена торта или торта за рожден ден.

Определят Kaufland като взискателен партньор, с който обаче растат заедно: „Даваме всичко от себе си клиентът да бъде доволен, а доверието което Kaufland ни гласува, ни прави още по отговорни“, споделят Елена и Илиян. „В непрекъснат контакт сме, обсъждаме ситуациите и въпросите с партньорите ни от Kaufland и се вслушваме в съветите, които до момента винаги са ни водили към успешни решения!“, допълват още те.

Така заедно през 2022 година заедно решават, че е време да променят визията на своите обекти и резултатът е още двe нови сладкарници в Пловдив – в двата модернизирани магазина на Kaufland в пловдивските квартали „Гагарин“ и „Христо Ботев“.

За “Попимони” най-голямо удовлетворение носи моментът, в който видят блясъка в очите на всяко дете, застанало пред витрината: „Ние ще продължаваме да поддържаме достъпни цени и високо качество, защото държим да виждаме усмихнати нашите клиенти!“

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?