Следвайте ни

Скенер улавя биохрани менте

Гъбата Чага е последното руско чудо в битката с онкологични заболявания

С редица иновации и премиери стартира Агра 2019. Една от най-впечатляващите технологии в селскостопанския сектор е биоскенерът на бъдещето - специално разработена пътна карта, която проследява дали земеделски, хранителни или фармацевтични продукти са създадени според изискванията на биопроизводството, като така да се спре фалшивото предлагане на био и природосъобразни храни. Иновацията, разработена от пловдивска фирма, беше сред финалистите в престижния международен конкурс Bio-IT World за високи технологии в земеделието, проведен в САЩ.

Сред останалите премиери са иновации в различни сектори на земеделието и преработвателната промишленост:

ОНЛАЙН ПЛАТФОРМА ЗА ТЪРГОВИЯ СЪС ЗЪРНО, която е без аналог в цяла Европа, може да бъде видяна за пръв път на Агра 2019. Чрез нея значително се намаляват разходите и се постига много по-добър контрол и бърза продажба на реколтата. Редица други компании също загатват за бъдещето и новите хоризонти, които дигиталният свят ще предложи на целия сектор. Друга новост, която привлече вниманието още от първия ден, е акустичното замразяване, което запазва напълно качествата на суровините и храните.

 

ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ ОБОРУДВАНЕ за винарски изби е друга иновация в изложбата за лозарство и винарство „Винария”. За първи път в България пък се представят комбинирана наливна инсталация за вино и бира, кегове за вино за еднократна употреба, бутилиране на вино в алуминиеви кен опаковки.

 

ГЪБАТА ЧАГА е един от хитовете на изложението „Фудтех”. Тя е одобрена в Русия като препарат срещу рак, помага при гастрит, язва и колит. Научни изследвания подкрепят тезата за лечебните свойства на гъбата, която в Япония наричат „диаманта на гората“. Деликатеси без аналог в света представя българска марка. Колекцията е съставена от краве, овче и козе сирене с трюфели или с манатарки. Уникален е и най-новият продукт в нея - кози суджук с три вида трюфели.

 

ПЕЛЕТИ ОТ ЛЮЦЕРНА вече предизвикаха интереса на специалистите в бранша. Показана беше и напълно автоматизиран система за контрол на средата за живот в животински ферми.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?