Ситигаз ще свърже „Свети Мина" за два уикенда

Колелото срещу Централна гара ще бъде затворено на 14 и 15 ноември и на 21-ви и 22-ри същия месец заради газификацията на болницата „Свети Мина". Дните са почивни, а движението няма да е напълно, а само частично затворено, съобщи Ясен Христозов, регионален директор на Ситигаз. Към 20 ноември голямата болница трябва да мине на природен газ.

Обсъждахме няколко пъти възможността да полагаме газопроводите заедно с тръбите на В и К, но накрая решихме, че е невъзможно, обясни директорът. Първата главна причина е в това, че В и К подновява водопроводите по утвърден план, по който Европейската банка за възстановяване и развитие е отпуснала кредит. Нямаше как да постигнем точно разпределение на разходите в съвместната работа. Освен това тръбите трябва да са на безопасно разстояние една от друга. Тези на В и К са на по-голяма дълбочина, нашите са на 80 см от повърхността, уточни Христозов. Ако все пак откриехме начин да работим заедно, времето за приключване на ремонтите по булевардите щеше да се удължи с 60 процента.

В момента Ситигаз работят на ул. „Любен Каравелов". Оттам ще завият надясно по „Кавала", където трябва да газифицират детска градина, а след време - евентуално и СОУ „Климент Охридски". При паркинга до бившия магазин „Перла" ще пресекат едната дъга на колелото, където е последна спирка на автобус № 113. А в следващата събота и неделя (на 21 и 22 ноември) - другата дъга, за да стигнат до болницата.

Освен около Централна гара, Ситигаз газифицира активно в Съдийския квартал. Там вече са готови за газифициране ЦДГ „Радост" и училище „Георги Бенковски".  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-големият проблем на Пловдив, за който искате отговор от кандидатите за кмет?