2374
Следвайте ни

Ще скочи тока след мораториума, говори Любомир Каримански ВИДЕО

viber icon

"Не мисля, че има опасност от повишаване на цените на тока след отпадането на мораториума". Това заяви в NOVA председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента Любомир Каримански.

„Вчера вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов дадоха ясни отговори на въпроси на бизнеса и депутати какво трябва да се очаква.

"Имаме решение как трябва да бъдат направени компенсациите за първото тримесечие на годината. Има възможност и таванът за „ден напред” да бъде не 30%, а дори 35%, което е в полза на бизнеса”, каза още той.

По думите му, се обсъждат и облекчения за битовите потребители. „Ако цената за тях се увеличи, то тя няма да бъде два-три пъти, както казват някои. Обсъжда се да бъде по-малко, но не знам точната цифра. Предполагам, че министърът на енергетиката в следващите седмици ще даде точни разчети”, коментира Любомир Каримански.

„Лично аз не съм привърженик на мораториума заради принципа да не се намесваме в работата на независимите регулаторни органи. Ние по принцип не трябва да се намесваме в който и да е орган, защото така го превръщаме в зависим”, посочи той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?