46

Шоурумите на eMAG със сертификат DEKRA за хигиенен стандарт за превенция на COVID-19

Това са първите търговски обекти, сертифициарни в България, за спазване на най-актуалните мерки за безопасност

eMAG сертифицира своите шоуруми в България по стандарта на DEKRA за доверен обект – хигиенни мерки. Сертификатът се получава след цялостен одит спрямо насоките на Световната здравна организация (СЗО) за прилагане и непрекъснат мониторинг на мерките за безопасност. Платформата за онлайн търговия има три шоурума в България – в столичните Serdika Center, Paradise Center и в Mall Plovdiv, който отвори преди два месеца в Пловдив. Към момента това са единствените търговски обекти в страната със сертификат DEKRA за безопасност, издаден от DEKRA Certification S.R.L., Румъния.

DEKRA е европейски стандарт, базиран на изчерпателни одити, който установява съобразяването и прилагането на насоките на СЗО и на местните институции, регулиращи правилата за здравословни и безопасни условия на труд, прилагане и мониторинг на хигиенните мерки за превенция на заболяване със SARS-CoV-2. Сертификатът удостоверява, че съответният обект ги съблюдава и прилага чрез предприемане на превантивни мерки в зоните на взаимодействие с клиенти и куриери, при оперативно-логистичните потоци и останалата специфична дейност.

Част от процеса на сертифициране включва прилагане на подходящи процедури за поддържане на мерките, както и специално обучение на персонала и следване на добри практики за безопасност, превенция и ограничаване на риска. Срокът на валидност е 6 месеца от датата на оценка, последвана от повторна оценка, която удължава валидността с още 6 месеца.  

„Сертификатът DEKRA за нашите шоуруми е не само потвърждение за усилията, които полагаме за сигурността на клиентите и служителите ни, но и знак за най-високите стандарти в бизнеса, които винаги се стремим да въвеждаме. Преминахме успешно независим, международно признат одит, покриващ различни критерии, за да могат нашите клиенти, колеги и партньори да имат спокойствието, че търговските ни обекти спазват всички нужни норми и изисквания за безопасност”, каза Силвиу Гугуи, управител на eMAG България.

Зеленият знак за DEKRA сертифициране за COVID-19 стандарт за безопасност се намира на входа на всеки от шоурумите на eMAG. От платформата за онлайн търговия препоръчват на клиентите да спазват дистанция и насърчават безкасовите плащания за сигурно и безопасно шопинг изживяване.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
а стига ве

а стига ве

18.01.2022 | 15:14

Жената ми иска Декра сертификат ,преди да си легне с мен??

Отговори
2 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?