Следвайте ни

Шопинг маниаците проспаха отварянето на моловете СНИМКИ

viber icon

Без навалица и излишна суматоха моловете отвориха днес в 10 часа след двумесечен локдаун. Опашки от нетърпеливи клиенти пред входовете нямаше и служителите влязоха в работен ритъм съвсем спокойно. Леко оживление се забеляза в обедните часове, когато повечето хора имат почивка. Истинските шопинг маниаци ще се появяват в ранната вечер, прогнозират търговци на база на опита си от предишното затваряне. А ги чакат огромни намаления – между 50 и 70 на сто на дрехи и обувки от модни марки.

Стартът след дългата пауза наистина бе спокоен, коментира Ивелина Начева от отдел „Маркетинг и реклама“ на Мол Марково тепе. Взели сме всички мерки служителите и клиентите да се чувстват в безопасност. Климатичната инсталация вкарва свеж въздух, на всеки 30 минути се дезинфекцират контактните места, като парапети на ескалатори, бутони на асансьори и други. От радиоуредбата на определен интервал звучат напомняния за носене на предпазни маски и спазване на дистанция, изброи само част от мерките дамата.

В мол „Пловдив“ пък наред с другите мерки са премахнати и пейките по коридорите, а всички входове са оборудвани със специални дезинфекциращи изтривалки. Противоепидемичните мерките са много строги и в мол „Плаза“, където разполагат със специална система със сензори от типа „пийпъл каунтър“, която „брои“ влизащите в търговската зона и опреснява данните на всеки пет минути.


 

Снимки от Наташа Манева

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ретро

Ретро

01.02.2021 | 14:41

Само мла ми липсва, купувам само храна.

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай