71
Следвайте ни

Шокиращо: 11 000 фирми кътат в стока 9 милиарда лева ВИДЕО

viber icon

Познавам обвиняемия за пране на пари от строежа на АМ „Хемус“, заяви шефът на НАП

 

11 600 фирми са получили предупредителни писма от НАП заради нелогично големи материални запаси. Те са на стойност 9 милиарда лева. Това означава, че тук - на нашата територия, има налични запаси за 9 милиарда. Това заяви шефът на НАП Румен Спецов в интервю за NOVA.

Това може да са дрехи, обувки, храни, които са налични в складовете, каза Спецов. И допълни: „Защо си стоят там. Каква е причината за тези 9 милиарда – защо не се търгуват, защо се отича, че са там. Дали зад тази цифра стоят реални операции или са прикрити други операции, които се прикриват с този материален запас. Проверяват се твърде високи касови наличности - касови наличности над 10 милиарда лева.

В края на септември имаше случай с арестуван данъчен с подкуп – открити ли са други случаи на корупция в приходната агенция, каза още шефът на данъчните. И допълни, че за съжаление, има още случаи. Това не е нещо, с което можем да се гордеем, но правим всичко възможно. Ще бъда безкомпромисен към всеки, който бъде уличен в такъв вид действия. Има няколко случая на „Дунав мост”. За съжаление, те са в специфична дирекция, уточни Спецов без да посочи за кое звено става дума.

Шефът на НАП говори и за това, какво знае приходната агенция за скандала с магистрала „Хемус”, както и как е възможно една фирма хем да губи - хем да става все по-голяма.

За мъжа, задържан за т.нар. източване на милиони в чували, който е бил служител на приходната агенция, Спецов каза: "Познавам го като човек, не сме работили заедно като колеги. Но знам кой е".

За това, че схемата „Автомагистрали” е ощетила бюджета най-малко с 20 млн. лева, Спецов каза: "По начините, по които са правени поръчките и плащанията има ощетявания". 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

бай Мюмюн

бай Мюмюн

18.12.2021 | 14:56

Всички спекуланти укриващи печалби при бай Ставри и присъдите да почват от 5г.

Отговори
2 1
Ринго

Ринго

18.12.2021 | 14:52

Да се стягат вносителите на стоки от индия турция и китай и още много знайни ине знайни борци за правда свобода и европейски обороти

Отговори
3 1
Ринто

Ринто

18.12.2021 | 14:45

Да се стягат вносителите който искат правда и европейски обороти

Отговори
3 1
Нали

Нали

18.12.2021 | 14:14

Ако разделим 9 милиадра лева на 11000 се получава приблизително стока за 800 хиляди лева!!!!! Че то за всеки по-голям магазин, супермаркет или склад на едро това е нормално а за силните месеци дори е малко! Тоя и той не може да направи разлика между паркинг и магистрала! Разбирам да повтарят като папагали корупция та корупция за да извлекат политически дивиденти, но когато минават месеци след месеци и пускат само пиратки а в същото време нищо не правят и живуркат на заеми, работата наистина мирише на мошангия с цел ограбване на народа и измъкване на престъпниците от преследване!

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?