Следвайте ни

Шефска рокада в най-голямата банка у нас

viber icon

Цветанка Минчева сменя Теодора Петкова като главен изпълнителен директор на най-голямата банка у нас –УниКредит Булбанк. Надзорният съвет гласува назначението й за председател на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор , но назначението подлежи на одобрение от Българската народна банка и регистрация в Търговския регистър, уточняват от банката.

Припомняме, че  Теодора Петкова беше назначена през месец май за Директор на УниКредит за Източна Европа и отговаря за бизнеса на групата в Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Румъния и Сърбия и частично за Русия.

Цветанка Минчева пък започва кариерата си в УниКредит в България като стажант през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката. 

От 2007 г. Цветанка участва в координацията и развитието на алтернативни канали за дистрибуция, като е призната за значителния си принос и въвеждането на иновации в търговията на дребно и други области на банката.

От септември 2013 г. до края на 2017 г. е директор Банкиране на дребно и член на УС в УниКредит Булбанк. През 2017 г.  става Директор Глобално банково обслужване, а от  юли 2020 г. заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Румъния. 

Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Наблюдател

Наблюдател

15.06.2021 | 18:14

Най голямата банка с най неудобните клонове и най старата техника, която винаги засича!!! Дано след това назначение се разкрият нови клонове с удобен паркинг.

Отговори
4 0
Парите ни ги вземат

Парите ни ги вземат

15.06.2021 | 16:53

Банките ги подготвят да ни оберат парите. Народе идва глад, най-тежкото време, ако юмрука вземе властта.

Отговори
4 4
Ооопс

Ооопс

15.06.2021 | 16:09

Уникредит не е най голямата банка у нас моля......Беше, но вече не е! След като ДСК Банк закупи Експресбанк именно те стават банката с най голям клиентски портфейл! Така, че Уникредит е след тях!

Отговори
15 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?