3906

Шефове дават по 2 350 лева бонуси, вижте за какво

Липсата на кадри за всички сектори на икономиката отвори нова пазарна ниша. Работодатели, които не могат да попълнят свободните места в производството са готови да дадат средно 623 лева на човек, който им препоръча читав кандидат и той бъде одобрен и нает на работа. Според проучване на „Мърсър Марш Бенефитс“, проведено в периода февруари – март 2024 г. сред 285 компании от цялата страна, около 64% от индустриалните предприятия практикуват този подход. В IT-сектора е още по-популярен, правят го 77% от компаниите, или над 2/3 от всички. Тук и бонусът за препоръка е доста по-солиден – средно 2 350 лева. 

Този инструмент за привличане на нови служители не е нов. Доскоро обичайно се ползваше за хора с по-редки специалности, умения и езици. Сега обаче навлезе масово, за да подпомогне подбора на кадри. 

Ухажването от работодателите не спира дотук. Според проучването, работници и служители у нас ползват около 100 вида социални придобивки. Най-често шефовете предоставят здравна застраховка (94%), следвана от възможности за обучение и развитие (92%). Любопитно е, че на трето място идва предоставянето на някакво решение за паркиране (74%) за екипа във фирмата. Едва след това идва допълнителен годишен отпуск (72%) и служебен смарт телефон (69%). 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Пенка

Пенка

26.04.2024 | 16:41

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe---- https://shorter.me/keto

Отговори
0 2

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?