71

Шефът на JP Morgan: Икономически ураган връхлита света

Светът очаква икономически ураган, за който трябва да започне да се подготвя. Това изявление направи ръководителят на една от най-големите американски банки JP Morgan Chase Джейми Даймън, изказвайки се в сряда на финансова конференция в Ню Йорк, съобщава ТАСС.

„Казах по-рано, че над нас са надвиснали буреносни облаци, но искам да променя изявлението си, защото към нас се приближава ураган“, каза Даймън, цитиран от CNBC.

 
Даймън отбеляза, че макар всичко изглежда да е наред засега, никой не знае дали задаващото се бедствие ще се превърне в „малък вихър или опустошителен ураган Санди“ и посъветва анализаторите и инвеститорите, присъстващи на срещата, да се подготвят за трудности. „По-добре се подгответе. JPMorgan ще се подготви. Нашата политика ще стане много консервативна по отношение на балансовите сметки“, каза американският банкер.

Джейми Даймън посочи, че има излишък от ликвидност в американската банкова система. По думите му, банките са принудени да прибягват до строги мерки, да „изтеглят част от ликвидността, за да спрат спекулациите, да намалят цените на жилищата и т.н.“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Работник

Работник

02.06.2022 | 19:34

Dimon's total compensation was $84.4 million in 2021, up from $31.7 million in 2020. Тоя изедник е получил близо $85 000 000, само за 2021 година. Добре се е подготвил за идващия ураган.Който, ураган ни подготтвят такива като него и неговите шефове.

Отговори
9 0
Андрей Вълев

Андрей Вълев

02.06.2022 | 17:29

Дааа, ще има ураган, но този път той ще насмете окончателно глобалните банкстери - основните виновници за многобройните войни и икономически сътресения през последните столетия!!!

Отговори
15 2
Андрей Вълев

Андрей Вълев

02.06.2022 | 17:20

Дааа, ще има ураган, но този път най - накрая той ще насмете банкстерите основни виновници за всички войни и икономически сътресения през последните столетия!!!

Отговори
8 2
Рони

Рони

02.06.2022 | 16:58

Вие сте причината за всички бури, докато не ви закопчаят и затворят на каторга светът ще мизерства

Отговори
19 5

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?