Следвайте ни

Шефът на БЕХ Валентин Николов: Токът скача заради безлимитните договори на ток

От Асоциацията на индустриалния капитал сезират ДАНС за високите цени на еленергията

viber icon

На търговците на ток е позволено да сключват безлимитни договори. Това е основната причина за високите цени на тока на борсата в момента, заяви по  Би Ти Ви изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Валентин Николов.

Според него работодателите са прави да протестират срещу твърде високите борсови цени на тока. "Те губят страшно много пари, а създават работни места. В момента 80% от тези търговци, които търсят ток, го търсят без лимит, а миналата година по това време това са били само 10%“, коментира проблема Николов.

По повод високата цена на тока, шефът на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев ще сезира ДАНС, обяви той по БНТ. "Искаме оставката на енергийния министър, защото не се справя. Нашата енергетика е потънала в кал до гуша. Има зловредно управление на енергетиката и при това положение енергийният министър бездейства", категоричен е Велев.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

grainis

grainis

12.08.2021 | 10:43

100% Карбон-Неутрална Електро и Топлоенергия на НУЛЕВА резултатна Себестойност - https://nula-energia.alle.bg , плюс БиоМетан, БиоДизел и ИФО-Аерозол - https://biodizel.alle.bg , и не-електролизерен Зелен Био-Водород, получени от Свръхбързорастяща (1м/ден) Биомаса от Бамбукови Хибриди, отглеждани върху рото-рафтове, в Хипер-Интензивна, Роботизирана Вертикална Аеропонна Ферма - https://vertikalna-ferma.alle.bg . Технологията предлага ежедневни Жътви и гигантски ( хиляди тонове дневно ) Добиви от Висококалорична (20MJ/kg) Бамбукова Биомаса - за Директно изгаряне в котлите на ТЕЦ-овете, Продажба ( EUR70/ton ) и генериране на гигантски Приходи, или за процедиране в Биогорива.

Отговори
0 4
Калинка

Калинка

11.08.2021 | 19:52

На всички нива в "държавата" са наместени калинките на мафичта. Съмнявам се , че един мандат ще стигне, за да бъдат премахнати! А този, след като "оправи" АЕЦ, стна голям разбирач - на всяка манджа меродия! Наследството на Б око Т ъпунья е отврат!

Отговори
4 1
Стоичков

Стоичков

11.08.2021 | 14:42

Това е поредната герберска мина, защо скачат срещу служебния министър като това е наследство от години,а Николов е голям капацитет назначен в последния момент от Боко. Какво се промени от миналата година когато пак имаше "кръгла" маса по същия казус, НИЩО, но сега избиха рибата с тези "борсови" цени които ги няма никъде в Европа. Това да произвеждаш ток,да го изнасяш за печалби и да не можеш да задоволиш на прилични цени вътрешното потребление има много замесени които са за уволнение.

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?