Следвайте ни

Шеф Боруков взе пицарии "Верди"

През април един от най-известните шеф-готвачи в Пловдив стана собственик на пицарии "Верди". Дотогава Николай Боруков управляваше няколко класни ресторанта под тепетата - „Сол и пипер”, Porky’s BBQ и „Златна круша”. Сделката на годината му донесе още шест заведения. Концепцията на новия собственик е ясна - фемили ресторанти, с ново обогатено меню /пиците и пастите отново присъстват, но вече не са основен акцент/ и нов интериор на обектите. Важен детайл е, че заведенията вече не са част от верига Пицарии Верди, а от „Фемили Верди”. Промяната застигна дори кутиите за пица, които вече са изработени така, че да задържат по-дълго ястието топло.

 


Пицариите Верди бяха един от емблематичните брандове в града. Тръгнаха още с началото на прехода, преди около 26  години, създадени от трима местни предприемачи - Станислав Костов, Христиан Боев и Мирослав Маринчевски. Бизнесът потръгна и марката стъпи успешно и в столицата, и по Черноморието. През 2015 година бе продадена търговската верига Кавен Ирадис и в крайна сметка  Николай Боруков договори шестте пицарии с „Бомако” на Иван Маринов. Цената на сделката остана в тайна.

 


Отваряме една скоба, за да припомним, че „Златната круша” пък се води за най-стария работещ ресторант в Пловдив. През зимата за първи път в над 85-годишната си история обектът затвори за ремонт и тогава всъщност бе придобит от шеф Боруков. И сега интериорът е такъв, че непрекъснато прави препратки с фотографии от ​стария Пловдив и емблематичните му сгради.

Вяра Порязова

Журналист

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?