46
Следвайте ни

Сгъваемата революция на Samsung променя света на смартфоните

viber icon

Смартфоните са неделима част от ежедневието. Но през последното десетилетие „умните“ устройства в джоба ни сякаш се променяха само отвътре - повече памет, по-мощни чипове и повече място за съхранение на данни. Потребителите чакаха години наред някоя компания да ги изненада и да промени изцяло концепцията за модерен смартфон. В средата на 2021 г. Samsung отговори на потребителското търсене и желания с истинска революция, отваряйки нова страница в света на сгъваемите устройства. 

         Третото поколение на серията Galaxy Z пристига с две устройства - Galaxy Z Fold3 5G и Galaxy Z Flip3 5G. В хардуерно отношение и двата смартфона са повече от впечатляващи и не отстъпват по нищо, що се отнася до камери, процесор и свързаност. Революцията обаче идва с иновативната концепция за сгъваемите дисплеи, които са може би най-голямата иновация на мобилния пазар в последните години. 

         И ако Galaxy Z Flip3 5G е перфектното мобилно устройство за тези, които търсят много по-компактни размери, то „големият му брат“ Galaxy Z Fold3 5G е създаден за потребители, които търсят изживяване като на таблет. Той е повече от вълнуващ, променя целия сегмент на смарфоните и можем да го определим като технологично чудо. Когато отворим телефона, пред нас грейва фантастичният7,6-инчов Dynamic AMOLED 2x Инфинити Flex екран, който изглежда просто внушително.

За иновациите в Galaxy Z Fold3 5G може да говорим дълго. Подобрената панта и механизъм за отваряне дават още повече сигурност при разгъване на смартфона. Внимание заслужава и новият рейтинг на водоустойчивост IPX8. За първи път в историята на сгъваемите смартфони се създават такива, които имат устойчивост към вода. Камерата също е на най-високо ниво и също като модула на GalaxyS21 серията е сред най-добрите на пазара. Самото име на модела пък показва, че сгъваемото устройство е готово и за 5G мрежата. 

Освен всички тези подобрения, Galaxy Z Fold3 прави една сериозна стъпка, която е свързана с функционалността на смартфона. Корейската компания работи със софтуерния гигант Google, като от това партньорство се раждат редица иновации, специално за сгъваемите модели смартфони. Целта на тази колаборация е потребителите да имат възможността да се възползват в максимална степен от революционните устройства в джоба си. 

На първо място е важно да кажем, че Galaxy Z Fold3 извежда най-популярната платформа за видеосподеляне – YouTube, на следващо ниво. Клиповете се адаптират изключително бързо и лесно както към външния дисплей, така и при разгръщане на основния екран. Предната камера е скрита, за да се премахне онзи разсейващ фактор, когато гледате някакво видео. Ако искате пък да гледате нещичко, докато готвите, тренирате или просто си почивате, можете да поставите своя Galaxy Z Fold3 във Flex режим и ръцете ви остават свободни да си изпълнявате задачите. 

Знаете ли, че Samsung имат специално предложение, с което потребителите получават безплатен достъп до YouTube Premium за 2 или 4 месеца? Да, след като закупите Galaxy Z Fold3 или други избрани Galaxy устройства, се сдобивате с премиум акаунт в YouTube. YouTube Premium, както подсказва името, ще ви даде много по-различно изживяване без видеата да бъдат прекъсвани от реклами. Освен това ще можете да теглите видеоклипове, които да гледате офлайн, да заключите екрана или да продължите във фонов режим. С YouTube Premium ще получите и достъп до ексклузивното съдържание на платформата, както и до услугата за слушане на музика YouTube Music Premium.

GoogleDuo е друго приложение на Google, което е специално оптимизирано за екрана на Galaxy Z Fold3 5G. Докато сте във видеосреща или просто си говорите с приятели, поставете Galaxy Z Fold3 в режим Flex, за да освободите ръцете си и да имате още повече възможности за себеизразяване. Също както Samsung, очевидно и Google споделят мнението, че сгъваемите смартфони са бъдещето, и още доста апликации са оптимизирани специално за Galaxy Z Fold3. Google Calendar, Google Chrome, Gmail и редица други разработки на Google са модифицирани така, че да се възползват максимално както от Flex режима, така и от големия основен дисплей.

Ключовото предимство остава възможността за мултитаскинг. Функцията Multi-Active Window е без аналог на пазара до момента. С Galaxy Z Fold3 можете да работите с до три приложения наведнъж. Макар и това да звучи като екстра, която е насочена основно към заетите професионалисти, възможността да пишете мейл, докато гледате любимите си клипове или преглеждате календара си със задачи например, гарантирано ще се превърне в една от любимите ви функции. 

В дигиталната ера сигурността е все по-важна. Точно затова сгъваемите модели на Samsung пристигат с Knox - водещо решение за мобилна сигурност, което осигурява безопасна среда за потребителите, защитаваща информация от едно устройство без нужда от ИТ защита на трета страна. 

Ако все още не сте се убедили, че Galaxy Z Fold3 е новият ви смартфон, е добре да кажем, че всеки, който до 28 ноември закупи  Samsung Galaxy от избрана селекция мобилни устройства от партньорската търговска мрежа на Samsung както във физическите магазини, така и онлайн, ще може да купи и часовник от серията Galaxy Watch4 на половин цена. Революцията при смартфоните никога не е била по-достъпна. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?